Blixtsnabba reflexer är Veckans snyggaste räddning

13 januari 2014 15:05

Veckans snyggaste räddning lyfter fram målvakternas prestationer i SHL och i vanlig ordning har redaktionen på SHL.se listat de fem snyggaste räddningarna från den förra veckan.


HV71:s Gustaf Wesslaus toppade förra veckans lista med en lysande benparad och HV-målvakten återfinns även på veckans lista som dock toppas av leksandsmålvakten Joel Gistedt. I bortamatchen mot Färjestad visade Gistedt upp blixtrande reflexer när han efter en retur sträckte ut klubban för att även rädda det efterföljande skottet på ett spektakulärt sätt. Gistedt är därför en av fyra kandidater som går vidare till omröstning för chans på en finalplats till den prestigetyngda titeln "Årets räddning".

Så går "Veckans snyggaste" till

Varje vecka tar redaktionen på SHL.se fram de fem snyggaste räddningarna. Den som placerar sig på första plats kvalificerar sig vidare till en omröstning som sker när fyra veckovinnare har utsetts. Av dessa fyra röstar besökarna på SHL.se fram den räddning som man tycker varit snyggast och nästa omröstning sker den 27 januari. Vinnaren av omröstningen går då vidare till finalomröstningen som sedermera leder till "Årets räddning".