Målvaktsduon "Torpet" och Steen efter finalsegern

24 april 2015 00:28

Målvakten är halva laget, sägs det - och i så fall bjuder vi nu på en pratstund med hela Växjös lag, bestående av målvaktsduon Cristopher Nihlstorp och Stefan Steen. Var för sig har de tidigare varit med om att vinna SM-guld och fick den här säsongen dessutom göra det tillsammans.


Cristopher Nihlstorp, målvakt

"Torpet" har tidigare vunnit SM-guld med Färjestad och visste därmed vad som skulle krävas - och vilken glädje som kunde vänta efter seger.

– Det är lika gott andra gången! Vi har en härlig dynamik i gruppen och har upplevt glädjen i att varje dag komma till jobbet. Det är helt fantastiska killar i laget, berättade han och fick försöka förklara varför Växjö lyckades besegra Skellefteå.

– Jag tycker att vi är lite starkare i matchserien, men det är små marginaler. Skellefteå har dominerat svensk hockey länge och det var otroliga matcher. Fem perioder i dag...

Det bjöds en fantastisk atmosfär i Vida Arena och även Nihlstorp ville tacka för upplevelsen.

– Det är fantastiskt med alla människor som har varit med och stöttat oss hela säsongen. Att få bjuda på det här på hemmaplan, det är värt allt.

Cristopher Nihlstorp och Stefan Steen. Foto: Johan Bernström / Bildbyrån

Stefan Steen, målvakt

Förra säsongen avslutade Stefan Steen säsongen genom att ta ett SM-guld med Skellefteå AIK. Den här säsongen upprepade han bedriften i sitt nya lag Växjö Lakers.

– Det är väl inte fel att få avsluta så här varje gång! Att få vinna på hemmaplan är också lite extra speciellt. Man är inte ordför just nu, det är bara glädje, förklarade han i guldvimlet och får precis som sin målvaktskollega förklara vad som avgjorde.

– Jag tycker att vi är ett bättre lag. Vi vinner rättvist och tycker att vi kunde ha vunnit någon match hemma tidigare också.

Cristopher Nihlstorp var den givna förstamålvakten i SM-slutspelet, men blev sjuk och fick lämna över "spaden" till kollegan Stefan Steen. Han klev in och spelade övertygande, vilket var imponerande och gav extra energi till laget.

– Vi gjorde det tillsammans och har kämpat ihop hela året. Vi har haft en väldigt bra dialog och krigat varenda jäkla dag. Det var räddningen, konstaterade han.