Årets mål: Jakob Silfverberg, Brynäs IF

7 maj 2012 11:30

Vilken säsong 2011/2012 han har haft, Jakob Silfverberg. Lagkapten i Brynäs, SM-guld, främste målskytt i ett slutspel genom alla tider, NHL-debut, VM-spel - och dessutom av besökarna på Hockeyligan.se framröstad till vinnare i Årets mål!


Se målet i Elitserien highlights

Se alla finalkandidater i Elitserien Play

Äntligen har det blivit dags att redovisa vilken spelare som gjorde Årets mål säsongen 2011/2012. Under de 371 matcherna fick vi se inte mindre än 1 829 mål. Nästan två tusen fullträffar alltså, men bara ett av dem kan stå som vinnare.

Och apropå vinnare, så är det alltså precis en sådan som har kammat hem segern. Av alla de minst sagt kompetenta kandidater som tog sig till final har besökarna på Hockeyligan.se slutligen bestämt att Brynäs lagkapten, slutspelshjälte och guldklimp Jakob Silfverberg gjorde Årets mål säsongen 2011/2012.

Med 27 procent av rösterna knep Silfverberg guldmedaljen även i den här tävlingen. Målet, en minst sagt snärtig puck avlossad med minimal ansats, var dessutom det matchvinnande i den avgörande SM-finalen med nummer 6.

Grattis säger vi givetvis till Jakob, som radar upp framgångarna. En av dem som har röstat fram honom till just denna seger är Josefine Dilén, som senare i sommar får ett fint pris i form av en (av Jakob Silfverberg) signerad matchtröja hemskickad. Grattis säger vi så klart även till Josefine!

Ha nu en riktigt bra sommar, vi fortsätter att ladda om inför hösten och säsongen 2012/2013!