Lauritzen: "Hoppas på spel i slutet av matchserien"

12 mars 2012 12:44

I söndagens första kvartsfinalmatch mot Frölunda tvingades Brynäs klara sig utan skadade Sebastian Lauritzen och i nuläget är det oklart när BIF-spelaren kan göra comeback. "Det blir inget spel på tisdag, men jag hoppas jag kan vara med i slutet av matchserien" säger Lauritzen till Hockeyligan.se.


Sebastian Lauritzens 31 poäng (10+21) på 40 matcher placerade honom femma i gävlelagets poängliga i Elitserien och han är också ett bra vapen i powerplay, då han så här långt den här säsongen har noterats för fem PP-mål. Men nu återstår det alltså att se när den 28-årige forwarden kan göra comeback.

- Det går sakta men säkert framåt, men det blir inget spel på tisdag, säger Lauritzen.

När tror du att du kan vara tillbaka igen?
- Det vore jäkligt skoj om jag också kan vara med och bidra i slutspelet och jag hoppas som sagt på att kunna spela i slutet av kvartsfinalserien mot Frölunda. Men just nu är det svårt att säga att när jag kan spela igen. Senare i dag ska jag träffa en specialistläkare och hans utlåtande blir nog rätt avgörande.

Villen typ av skada handlar det om?
- Det är samma som sist. Det vill säga känning i höft/mage/rygg.

"Vi är ett halvt snäpp bättre på samtliga håll"

Med tanke på din skada måste det ha känts extra skönt att se ditt lag vinna den första kvartsfinalmatchen med 3-1?

- Det var väldigt skönt och det såg stabilt ut på samtliga håll. Det kommer nog att vara en tajt matchserie hela vägen, men det känns som att vi har ett halvt snäppt bättre lag på samtliga håll. Sen har vi också fördelen med fler hemmamatcher.

Vilket lag ser du som SM-slutspelets starkaste lag?
- Jag gillar Skellefteå. De spelar som oss och jag möter gärna Skellefteå i en SM-final.

Brynäsbacken Simon Bertilsson bröt söndagens match på grund av skada och även i hans fall återstår det att se när han kan göra comeback.