"Vi får se när Fasth och Almqvist kan spela"

12 mars 2012 14:58

I söndagens 1-4-förlust saknade HV71 Adam Almqvist och Jesper Fasth. Nu återstår att se när duon kan göra comeback. "Båda två närmar sig en comeback, men jag tror inte att de spelar redan på tisdag" säger HV71:s assisterande tränare Thomas Ljungbergh till Hockeyligan.se.


Innan Jesper Fasth blev långtidsskadad hann forwarden med 16 (5+11) poäng på 21 matcher. Adam Almqvist har i sin tur så här långt på säsongen hunnit med 11 (3+8) poäng på 42 matcher. HV71 har med andra ord en hel del sparkapital i duon Fasth och Almqvist. Men för tillfället är det dock alltså oklart när de kan spela igen.

- Både Fasth och Almqvist närmar sig comeback, men vi får se när de spelar. Hur som helst tror jag inte att de spelar redan på tisdag.

När tror du att de kan vara aktuella för att kliva in i SM-slutspelet?
- Adam är lite längre ifrån en comeback. I Jespers fall är det dag för dag som gäller och det vore en riktigt bra förstärkning för oss om Jesper kan kliva in igen. Men vi tar ut laget på tisdag och vi får se hur det ser ut då. Vem som står i mål bestämmer vi också på matchdagen.

"Vi har mer att ge"

Hur ser du på matchen i söndags?
- Vi började riktigt bra och jag tycker att vi dominerade den första perioden, men sen bjuder vi på 1-0 och därefter har Färjestad lite flyt på sitt 2-0-mål. Men sen dominerar Färjestad i den andra perioden och vi hade samtidigt många spelare som inte nådde upp i normal standard.

Vad talar för att ni ska kvittera kvartsfinalserien till 1-1 i matcher?
- Som sagt hade vi en hel del spelare som inte kom upp i sin normala kapacitet i söndags. Vi har mer att ge och det ska vi försöka ta fram på tisdag.