Matchguider: Brynäs tur att ordna fest

29 december 2011 18:15

På fredag vankas det fest i Gävle när Växjö Lakers kommer på besök. Brynäs fyller 100 år 2012 och smygstartar firandet med att inviga jubileumsåret. "Verkligen jättekul att vi kommer att inviga vårt 100-års jubileum inför en förhoppningsvis fullsatt arena", säger Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör i Brynäs IF, till klubbens hemsida.


I onsdags var Brynäs gäster när MODO hyllade Anders Hedberg i Örnsköldsvik och spelade i specialdesignade matchtröjor som ett led i klubbens 90-årsfirande. Men Gävleklubben vill naturligtvis inte vara sämre.

Fredag kommer att bli en speciell dag för Brynäsfansen i en nästintill redan slutsåld Läkerol Arena. Anledningen? Jubileumsåret, 2012, invigs - ett år då klubben kommer att fira 100 år med ett flertal evenemang.

– Det är verkligen jättekul att vi kommer att inviga vårt 100-års jubileum inför en förhoppningsvis fullsatt arena, säger Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör i Brynäs IF, till klubbens hemsida.

– Att fylla 100 år är stort, och det här blir startskottet för vårt firande som vi hoppas kommer att märkas i hela Gävle.

Silfverberg bär tröja nummer 100

Hela matchen kommer att inramas av en feststämning och innan nedsläpp kommer Brynäs tillfälliga lagkapten Jakob Silfverberg, som gör comeback efter skada, att byta tröja. 33 blir 100, som den tillförordnade kaptenen ska bära tills dess att Andreas Dackell gör comeback efter sin skada. Lagkaptenen ska sedan bära tröjan under hela jubileumsåret.

– Det är förstås tråkigt att inte Andreas Dackell kan ha tröjan, som det var tänkt, säger Jakob Silfverberg till klubbens hemsida.

– Men, när det nu är så, är jag väldigt glad att det är jag som får ta den. Det känns oerhört kul, och jag känner stor stolthet över att få bära Brynäs jubileumströja.

Andreas Dackell:

– Det känns bra att Jakob tar tröjan. Någon ska bära den, så det känns helt rätt att det är Jakob som tar den. Det är absolut det bästa i nuläget.

Jonsson nöjd med arbetsmoralen

Spelmässigt då? Brynäs kommer stärkt av en trepoängare i onsdags då laget besegrade MODO med 3-2, trots stark hemmapress i akt nummer tre. Tränaren Tommy Jonsson var nöjd med arbetsinsatsen och summerade segern så här på presskonferensen efteråt:

– Vi börjar bra första tio, men när vi har 2-0 tar MODO över lite. I andra perioden är det lite tvärt om: vi börjar sämre, men andra halvan är vår. Kortfattat i tredje blir det mest att vi får försvara oss när MODO gör 3-2.

– Men vi spelar ett enormt uppoffrande spel och visar stort hjärta. Jag är otroligt nöjd med killarnas insats.

Båda lagen har bättre bortastatistik

Brynäs har tagit minst en poäng per match de fyra senaste hemmamatcherna, men motståndaren Växjö har å andra sidan tre raka bortasegrar. Båda lagen har faktiskt - ovanligt nog - samlat fler poäng på bortaplan än sina respektive hemmaplaner.

Lagen har mötts vid tre tidigare tillfällen den här säsongen och vid de två senaste har Brynäs avgått med segern. Den första matchen vann Växjö med 3-1 i VIDA Arena.

Noterbart från Gävlelagets 5-2-seger i november är att samtliga hemmamål producerades i powerplay, en spelform som Brynäs är bäst i Elitserien på med siffran 23,91 procent.

Det återstår att se om special teams blir lika avgörande på fredag kväll också.

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Växjö: Intervju med Erik Josefsson
Växjö: Intervju med Liam Reddox

Följ matcherna via Elitserien Arena

Matcherna följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".

Kontakta redaktionen

Vill du nå oss i redaktionen kan du alltid kontakta oss via e-post på [email protected] eller vår sida på Facebook.