Snabbhet i sidled gav Veckans snyggaste räddning

27 januari 2014 16:15

Programmet Veckans snyggaste räddning uppmärksammar målvakternas insatser under veckan som gått. Burväktarna har bjudit på massor med högklassiga ingripanden och överst på listan återfinns en rutinerad herre som vet hur en sidledsförflyttning ska utföras.


Veckans lista innehåller som vanligt fem platser. Mindre vanligt är att dessa platser ockuperas av endast tre olika målvakter. Såväl Mark Owuya som Oscar Alsenfelt bidrar med två räddningar vardera men får båda se sig slagna av HV71:s Gustaf Wesslau. Han var i lagets segermatch mot Färjestad magnifik i numerärt underläge där han sattes på svåra prov vid flera tillfällen och placerar sig som etta i veckans lista.

Wesslau blir därmed den fjärde och sista kandidaten den här fyraveckorsperioden som går in i omröstningen om vem som går vidare till att tävla om Årets räddning efter säsongen.

Omröstning i Veckans snyggaste

Varje vecka tar redaktionen på SHL.se fram de fem snyggaste räddningarna. Den som placerar sig på första plats kvalificerar sig vidare till en omröstning som sker när fyra veckovinnare har utsetts. Av dessa fyra röstar besökarna på SHL.se fram den räddning som man tycker varit snyggast och den omröstningen startar idag, den 27 januari, och pågår en vecka. Vinnaren av omröstningen går vidare till finalomröstningen som sedermera leder till "Årets räddning".

Men den omröstningen sker först efter säsongens slut.