Anders Söderberg går i väntans tider

28 maj 2012 14:58

Efter åtta raka säsonger i Skellefteå fick 36-årige Anders Söderberg tidigare i våras beskedet att han inte får ett nytt kontrakt med västerbottenslaget. Nu funderar elitserieveteranen på om och i så fall var han kommer att spela till hösten. "Det känns som att jag fortfarande håller på den här nivån och jag är öppen för alla förslag" säger Söderberg till Hockeyligan.se.


Örnsköldsvikssonen Söderberg har hittills hunnit med inte mindre än 754 elitseriematcher för MODO och Skellefteå, där forwarden totalt har noterats för 422 poäng.

- Det kändes bra i vintras och det känns som att jag fortfarande håller på den här nivån. Just nu är jag därför öppen för alla förslag. Jag tränar på som vanligt och så får vi se om något intressant dyker upp, säger Söderberg.

Är fortsatt spel i Elitserien prio ett?
- Än så länge har jag inte har haft speciellt mycket kontakt med något elitserielag, men vi får som sagt se vad som dyker upp. Hur som helst stänger jag inga dörrar till någonting för tillfället.

Men du har inga planer på att lägga skridskorna på hyllan?
- Vi får se vad som händer och allt beror ju på vad som dyker upp. Ett alternativ är ju också att vänta med spel till ett tag in på säsongen.

"Har haft en fantastisk tid i Skellefteå"

Söderberg har bland annat 6 SM-silver på sin meritlista och de två gångna säsongerna har båda slutat med finalförluster, förra året mot Färjestad och i våras mot Brynäs.

- I år kändes det som att vi hade ett riktigt bra läge att gå hela vägen. Inte minst då vi hade en helt annan känsla än förra året. Tyvärr hamnade vi i ett 0-3-underläge och det blev det tufft, men det går inte att älta det nu.

Hur kändes att lämna Skellefteå efter åtta raka säsonger?
- Jag har haft kanonår och en fantastisk tid i Skellefteå, men så här funkar det ibland när ett kontrakt går ut. Jag vet hur branschen funkar och det är inga konstigheter.