Svensson: "Jag vill absolut fortsätta spela"

13 juli 2012 15:14

Efter två säsonger i AIK fick Fredrik Svensson, 37, beskedet att det inte blir någon kontraksförlängning. Men försvarsgeneralen stänger inga dörrar och är inställd på att fortsätta spela hockey och är beredd att vänta på den chansen. "Jag har inte fått något konkret erbjudande men det finns lite intresse utomlands", säger Svensson till Hockeyligan.se.


Först problem med höftböjaren, sedan en förstörd magmuskel. Skador gäckade Fredrik Svensson förra säsongen och gjorde att han inte fick vara med och spela det för AIK så dramatiska SM-slutspelet. Skadorna kostade med största sannolikhet en utebliven kontraksförlängning när sportchef Anders Gozzi skulle bygga laget inför säsongen 2012/2013.

– Vi pratade en del och han var ändå nöjd med den roll som jag hade och tyckte att jag skötte den bra. Men var jag trots allt skadad ganska mycket och det var nog mest det som avgjorde. Sen blir jag ju inte yngre heller, konstaterar Svensson.

Inställd på att fortsätta

Men att lägga ner karriären är det inte tal om. Den defensivt skicklige backen tränar på egen hand under sommaren och säger att det känns bra i magmuskeln, att det går åt rätt håll.

– Absolut. Magmuskelskador är luriga, läkaren sa att det kan ta allt från fyra veckor till ett halvår beroende på var bristningen sitter. Jag fick behandlingar förut men nu kör jag mer uppbyggnad och bålstyrka. Det är på rätt väg.

Precis som ett flertal andra spelare vars kontrakt löpt ut går den förre AIK-backen nu i väntans tider. Han har inte fått några konkreta erbjudanden att ta ställning till men avslöjar att det finns ett intresse utomlands. Och han stänger inga dörrar, även om det optimala såklart vore att stanna i Sverige med familjen.

– Det har väl inte varit någon jätteaction direkt. Vi får se vad som händer. Många klubbar har fyllt på rätt bra så det börjar bli lite sent, men jag är öppet för allt. Allsvenskan. Elitserien. Utomlands. Sen beror det självklart på vad man får att ta ställning till, men det är dumt att stänga några dörrar innan man ens vet hur det blir, fast drar man utomlands blir det självklart lite jobbigare i och med att familjen blir kvar hemma och det är inte optimalt.

Men du är hundra procent inställd på att fortsätta?
- Ja det vill jag göra. Jag tycker fortfarande att det är skitkul att spela hockey.

Hur länge kan du tänka dig att vänta på ett kontrakt?
- Om ytterligare några veckor passerar får man helt enkelt vänta tills det drar igång och att något lag åker på några skador eller så. Det brukar alltid hända något sånt under hösten, och då får man vänta.

"Det ser intressant ut för AIK"

Fredrik Svensson berättar att han trivdes utmärkt i AIK och hoppas att några spelare ska lyfta sig nästa säsong för att fylla luckorna som bland andra Viktor Fasth, Robert Rosén och Richard Gynge lämnat efter sig.

– Det ser väl intressant ut med tio-tolv man som kommit in, inklusive tränare och så. Fasth är inte världens enklaste att ersätta och Gynge och Rosén gjorde ju också kanonsäsonger men vi får hoppas att andra blommar ut och får mer istid. De kanske inte vinner poängligan, men tanken är nog att fler spelare ska steppa upp.