Resultat: Åslund matchvinnare i Färjestad

12 mars 2013 21:45

Färjestad tog ledningen med 1-0 i matcher när laget besegrade MODO med 4-2 hemma i Löfbergs Lila Arena. Matchvinnare för karlstadlaget blev Per Åslund som svarade för två mål i matchen varav 3-2-målet blev det matchavgörande.

Färjestad - MODO 4-2 (1-0 i matcher)

En bra start av MODO, men Färjestad tuggade sig tillbaka i matchen och avgjorde tack vare ett bra spel i powerplay. Så kan vi sammanfatta den första matchen i serien mellan Färjestad och MODO där hemmalaget tog grepp om matchserien genom 4-2 på hemmaplan.

Men det var MODO som startade matchen med mycket hög fart, vilket såg ut att överraska Färjestad. Men det var ändå hemmalaget som tog ledningen när Per Åslund höll sig framme efter en märklig sargstuds som ställde MODO-målvakten Bernhard Starkbaum. MODO reste sig dock omgående när Niklas Sundström kvitterade med en styrning innan Marcel Müller satte en retur fram till 1-2 efter första perioden.

I den andra perioden lyfte Färjestad upp spelet och tog tillbaka taktpinnen på hemmaplan. MODO drog på sig flera utvisningar och i ett fyra minuter långt powerplay visade Färjestad upp sitt vassa powerplay när Chris Lee sköt och pucken via en MODO-försvarare hittade nätet fram till 2-2.

En fantastiskt underhållande hockeymatch avgjordes sedan i den tredje perioden när MODO:s Dave Spina utvisades 2+2 för hög klubba redan i periodens andra minut. Pucken gick sedan som på ett snöre när Per Åslund i powerplay satte sin andra kasse för kvällen efter en fin passning från Mikael Johansson. Färjestad utökade sedan till 4-2 när samme Johansson tog pucken från MODO:s Richie Regehr och serverade Marius Holtet som gjorde matchens sista mål fram till 4-2.

– Första perioden är dålig och vi kanske gick för mycket på känsla, men sen vinner vi närkamper. Vi fick 1-0 lite enkelt på en studspuck, men efter den första perioden kom vi in i slutspels-tänket. Vi var närmare varandra och gjorde fler saker tillsammans ute på banan. Nu kommer det att bli tufft att åka dit upp, vi måste säkert spela bättre över 60 minuter för att vinna den matchen, sa Färjestads lagkapten Rickard Wallin till C More efter matchens slut.