Resultat: "Håller uppe farten och spelar konsekvent"

12 mars 2013 22:00

Brynäs spelade tätt och tight men orkade inte hålla emot hela vägen när Skellefteå var för starka i den första kvartsfinalen. Petter Emanuelsson och Bud Holloway blev båda tvåmålsskyttar när Skellefteå besegrade Brynäs med 5-0.

Skellefteå - Brynäs 5-0 (1-0 i matcher)

Seriesegrarna Skellefteå var tunga och likt en gammal kvarnsten malde laget ner Brynäs med tålamod och konsekvent spel. När puckarna sedan ramlade in var segern odiskutabel i den första kvartsfinalen.

Den första perioden hann inte bli en minut gammal innan SM-slutspelets första matchstraff var ett faktum då Brynäs Robin Jacobsson tacklade Skellefteås Pierre-Edouard Bellemare. Men Brynäs spelade mycket bra defensivt och med Johan Holmqvist i storform var det 0-0 på tavlan och det fram till det återstod tre minuter av den andra perioden. Då klev backen Martin Sevc in några skär i banan och krutade in 1-0 till Skellefteå. Efter målet var det dags för en annan skellefteåback att svara för en fin prestation när Erik Andersson vackert skott-passade fram till Bud Holloway som styrde in 2-0 endast 59 sekunder efter matchens första mål.

I den tredje perioden fortsatte sedan Skellefteå att trumma på och Petter Emanuelsson gjorde två raka mål, det första mycket läckert assisterat av Oscar Lindberg, fram till 4-0. Bud Holloway stängde sedan kvällen med 5-0 vilket även blev slutresultatet i den första kvartsfinalen i bäst av sju matcher.

– Självklart viktigt att vinna första matchen där jag tycker att vi spelar riktigt bra och har tålamod då det dröjde innan vi fick utdelning. Det här är riktigt kul men jag vet inte om jag är en joker i slutspelet. Målen var flyt, sa en ödmjuk Petter Emanuelsson till C More efter matchens slut.

– Vi håller uppe farten och är konsekvent i vårt spel vilket ger oss utdelning. Tacklingen bör ses över och vi har folk i ligan som sköter sådant, sa Skellefteås assisterande tränare Bert Robertsson till C More efter matchens slut.

Robin Jacobssons tackling kommer att anmälas till Svenska Ishockeyförbundets diciplinnämnd meddelande domarduon Sören Persson och Mikael Nord efter matchen.