Resultat: Andreas Andersson nollade HV71

4 december 2012 21:51

Linköping besegrade HV71 på bortaplan och den förre HV-målvakten Andreas Andersson spikade igen när gästerna åkte hem med samtliga tre poäng efter seger med 2-0. I övriga matcher blev det vinster för Frölunda, Brynäs, MODO och Färjestad. Trots förlust för Luleå efter straffläggning är laget nya serieledare.

HV71 - Linköping 0-2

I Jönköping fick hemmapubliken inte se något mål från sina hemmahjältar då den förre HV71-målvakten Andreas Andersson räddade samtliga 26 skott för en hållen nolla för Linköping. Matchens andra stora profil blev Simon Hjalmarsson som först satte 0-1 efter fem minuters spel av den andra perioden innan han även spikade slutresultatet till 0-2 med mål i öppen kasse. Så här sa Hjalmarsson till C More efter slutsignalen:

Jag tycker att vi spelade bedrövligt på hemmaplan men här kändes det som att alla visste vad som gällde då vi spelade väldigt disciplinerat hela matchen.

Även hos Andersson var det givetvis mungiporna uppåt:

- Jag känner många personer i HV71 så det är klart att det är roligt att hålla nollan här. Vi spelar väldigt tight och är starka framför egen kasse. Vi vinner många kamper framför egen kasse och det gör det lätt för mig. Vi spelar även väldigt bra anfallsspel idag även om vi inte fick in så många puckar.

Skellefteå - Brynäs 3-5

Det blev en riktig målfest i Skellefteå Kraft Arena där gästande Brynäs var på besök och Calle Järnkrok blev matchvinnaren med två mål, varav ett var det matchavgörande. Tre raka mål från Brynäs i den andra perioden bäddade för segern för trots att Skellefteå kröp närmare och närmare kom man aldrig närmare än ett mål och Sebastian Enterfeldt satte istället matchens sista mål i öppen kasse.

Noterbart är att den andra perioden innehöll hela fem mål och att Järnkrok även spädde på sin poängskörd med en assist.

- Jag tycker vi gör en riktigt bra match rakt igenom hela vägen. De tar sig in i matchen i powerplay i den andra perioden men vi jobbar fantastiskt bra i hela matchen, sa Brynäs assisterande tränare Jan Larsson till C More efter matchen.

Luleå - Frölunda 2-3 OT PS

I COOP Arena krävdes det hela 13 straffar för att skilja lagen åt. Mer om det senare då det var 2-2 på tavlan efter tre spelade perioder. Luleå tog ledningen i matchen genom Daniel Gunnarsson i den andra perioden men Frölunda både kvitterade och tog ledningen i matchen. Kvitteringen kom från Matt Duchenes klubba och gästernas ledningsmål gjorde Christian Bäckman.

Luleå kom dock tillbaka genom Joonas Vihko som satte 2-2 i den tredje periodens femte minut, men det blev inga fler mål under ordinare matchtid eller i den efterföljande förlängningen. Istället var det Frölundas Fabian Brunnström som blev matchvinnare efter att ha nätat i matchens två sista straffar. Frölunda tog därmed sin fjärde raka seger och så här sa Brunnström till C More efter matchen:

Vi spelar bra från början till slut då det är en tuff uppgift att komma upp till Luleå som är ett av seriens bästa lag. Men vi är inne i ett riktigt bra flyt just nu, innan spelade vi var för sig och nu känns det som att vi hjälper varandra som en enhet i allt vi gör.

Noterbart är att Luleå gick upp i serieledning trots förlust i matchen.

MODO - Växjö Lakers 5-2

I en jämn match var det till sist MODO som ryckte ifrån med två mål i öppen kasse och såg till att samtliga tre poäng stannade i Örnsköldsvik. Det matchvinnande målet svarade Ludwig Byström för när målet som betydde 3-1 kom efter en vacker framspelning från Alexander Steen, nio minuter in i den andra perioden. Växjö var ett mål ifrån en kvittering men då satte Mario Kempe 4-2 i öppen kasse innan Mattias Ritola avslutade kvällen med 5-2.

– Jag tycker att vi spelar en bra och stabil match. Vi hade några långa byten då Växjö fick lite snurr på oss men våra backar är bra idag. Det är klart vi kan leta misstag men nu ska vi suga på den här karamellen istället, sa MODO:s tränare Ulf Samuelsson till C More efter matchen.

AIK - Färjestad 2-3

Det blev ingen drömdebut för AIK:s nye huvudtränare Anders Eldebrink när AIK kammade noll på hemmaplan när Färjestad var på besök. Istället var det unge Max Görtz som blev matchvinnare för gästerna med en assist plus det matchvinnande målet. Christian Berglund producerade även poäng för nionde match i rad och efter en vass andra period vann till sist Färjestad denna täta kamp.

Färjestad har ett bra powerplay men det är synd att vi inte kan spela som vi gjorde i den första perioden. Klart jag är besviken just nu men allt var inte skit idag, sa AIK:s Anders Eldebrink till C More efter slutsignalen.