Johan Gustafssons tur i Luleå-kassen

30 september 2011 17:32

"Vi möter ett Luleå som spelar med en oerhört disciplinerad defensiv." Orden kommer från Timråtränaren Per-Erik Johnsson inför lördagens bortamatch i COOP Arena, där hemmalaget återigen gör ett byte mellan stolparna. Johan Gustafsson ersätter David Rautio.


Luleå kommer till matchen stärkt av två raka försvarsnollor - mot Färjestad i tisdags och mot AIK i torsdags.

- Jättekul såklart. Vi har spelat två bra matcher med bra försvarsspel. Målvakterna har självklart gjort ett bra jobb också så det är tillfredsställelse med den biten, säger målvaktstränaren Daniel Henriksson till klubbens hemsida.

Nyckeln i lördagens match tror Henriksson blir effektiviteten i anfallszon.

– Det känns som med nästan alla matcher, att det kommer bli tajt med små marginaler som avgör. Det är ett tråkigt svar, men det är så det ser ut i dagens elitserie. Det kommer bli viktigt att sätta chanserna.

Noterbart statistikmässigt är att Luleå vunnit de tre senaste mötena med Timrå.

Timrå: "Vi nollställer oss nu"

Två fullträffar mot Linköping senast ger Timrå rejält hopp om att finländaren Timo Pärssinen har hittat målformen. Att två av lagets mål producerades i powerplay - en spelform som tidigare lämnat en del i övrigt att önska - bidrar dessutom till att det är mungiporna uppåt för medelpadingarna just nu.

– På lördag möter vi ett Luleå som verkligen fått kontinuitet i sitt spel och som bland annat spelar med en oerhört disciplinerad defensiv, vilket torsdagens 1-0 seger mot AIK är ett bevis på, säger tränaren Per-Erik Johnsson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi måste vara uppmärksamma på Luleås styrkor samtidigt som vi måste spela vårt eget spel. Vi nollställer oss nu och fokuserar fullt ut på morgondagens uppgift vilket blir en härlig utmaning.