Fem saker att ha i kikaren inför final tre

6 maj 2021 14:00

Växjö har 2-0 i matcher i finalserien mot Rögle när vi nu blickar framåt mot match tre. 20:00 släpps pucken i Ängelholm och här hittar du fem saker att hålla ögonen på i kväll.


Tekningarna - som var en punkt även inför förra matchen. Men i match två vann återigen Växjö tekningsstatistiken, med 30-20. Och det är tydligare ju längre matcherna lider. I tredje perioden av första finalmatchen vann Växjö tekningarna med 19-7 och i förlängningsperioden i match två med 8-1.

Ilari Melart - den finska backen har varit avstängd men är till den tredje matchen spelklar igen. Han har ett brett register och bidrar både med stark fysik och ett fruktat skott. Så ha koll på #11 i Växjö.

Misstag - för att hitta sådana så krävs en ordentlig kikare. Båda lagen är oerhört välcoachade och spelarna vet vad de ska göra i varje situation. Antalet tydliga misstag har varit få hittills i finalserien.

Het spelare i Rögle - #67 Leon Bristedt. Med kvickhet, elegans och spelsinne har 26-åringen visat en kraftigt stigande formkurva. Efter att ha brottats med sviter av sjukdom under vintern har Bristedt nu hittat tillbaka till spelet som gjort honom till en fruktad forward. Han var inblandad i båda Rögles mål i senaste matchen och har totalt gjort nio poäng på elva slutspelsmatcher.

Het spelare i Växjö - #29 Pontus Holmberg. Mål i båda de inledande finalmatcherna och i topp av den interna poängligan i Växjö med nio poäng i slutspelet. Det flyter minst sagt på bra för Holmberg som genom sin fina initiativförmåga får med sig hela laget i rätt riktning.

Nedsläpp 20.00 - se matchen på C More och följ vår liverapportering här på SHL.se.