Kvalserien: Timrå rycker och kopplar greppet

24 mars 2012 21:00

Timrå drog det längsta strået i matchen mot Djurgården och kopplar därmed ett järngrepp om Kvalserien. Inför en lyrisk bortaklack gick man ifrån Djurgården i tredje perioden på Hovet och vann till slut med 3-2. På övriga håll blev det segrar för Karlskoga och Rögle.


Simon Önerud gjorde sitt femte mål i Kvalserien, matchavgörande 3-1, samtidigt som Joakim Lundström hade en mycket bra kväll i kassen. Det räckte för Timrå som trots tryck från Djurgården på slutet höll undan och tog tre blytunga poäng.

– Det stod ju och vägde inför tredje perioden, men riktigt skönt att få vinna en sån här match när det är tajt. Jocke (Lundström) gör en kanonmatch - återigen - och jag tycker att vi jobbar som ett lag och kniper de här tre poängen, säger Timrås lagkapten Elias Granath till Hockeyligan.se.

Just Joakim Lundström svarade för en svettig dubbelräddning vid ställningen 1-0 till Timrå. Keepern tryckte ifrån i sidled och fick ut benskyddet i allra sista stund då Jimmie Ölvestad i stort sett hade öppet mål. Efteråt var Lundström mycket nöjd med lagets försvarsspel och hjälpen från backarna. Den specifika räddningen beskriver han så här:

– Den var jätteskön, absolut. Jag ser ju inte första skottet, det är därför det blir en liten konstig retur av den tycker jag. Men jag var ganska samlad i kroppen, vilket gjorde att jag kunde förflytta mig ganska bra dit. Han (Ölvestad) kom så pass nära att jag kände att om jag bara skulle få ner plocken, så visste jag att han inte skulle kunna trycka upp den.

Som målvakt får man en extra boost av en sån räddning va?
- Absolut. Det är som när någon utespelare gör mål eller sätter in en bra tackling, det är klart att man får en adrenalinkick av det.

Karlskoga vann derbyt

På annat håll spelade Karlskoga och Örebro ett parallellt derby i Nobelhallen - som hemmalaget vände och vann. Gästerna gick ifrån till 2-0, men Karlskoga hämtade i kapp tack vare mål av Fredrik Höggren och Fredrik Orrsten. Matchavgörande 3-2 satte Marcus Nilsson i ett friläge.

Rögle upp på andra plats

Senare på kvällen kopplade Rögle greppet om andraplatsen i Kvalserien genom att besegra Leksand med 5-2 på bortaplan. Daniel Sylvanders 4-1-mål i inledningen av tredje perioden blev förödande för hemmalaget som i och med förlusten är tre poäng bakom just Rögle, på samma poäng som Djurgården.

– Jäkligt skön seger, nu har vi ett mentalt övertag på dem tills på tisdag. Jag tycker att vi håller upp det jävligt bra i defensiv zon, vi blir nedtryckta mycket i tredje perioden jag men tycker vi klarar det bra, säger Rögles Dennis Everberg till Viasat Hockey.

Tabellen:

1 Timrå IK 5 3 0 2 0 + 7 (16-9) 13
2 Rögle 5 3 2 0 0 + 3 (15-12) 9
3 BIK Karlskoga 5 2 0 0 2 0 (12-12) 9
4 Djurgårdens IF 5 1 2 0 1 0 (13-13) 6
5 Leksands IF 5 1 2 1 1 -4 (9-13) 6
6 Örebro Hockey 5 0 4 1 0 -6 (9-15) 2