Misslyckad brytning blev till Veckans snyggaste räddning

5 januari 2015 16:14

Burväktarna har under jul- och nyårshelgerna svarat för mängder av räddningar, den ena vassare än den andra. SHL.se presenterar här listan över de fem vassaste i Veckans snyggaste räddning.


Dagen innan nyårsafton reste HV71 upp till Närke för att möta Örebro. I mål stod Erik Ersberg och han gjorde en fantastisk match, räddade 26 av 27 skott för en räddningsprocent på 96,29.

En räddning stack ut från de andra och blev egentligen frukten av ett misslyckat försök att stöta bort pucken med klubban när Marcus Weinstock kom fri.

Ersberg såg överspelad ut men räddade ändå mirakulöst med sitt ben liggandes på mage. Han toppar därmed listan och hans räddning kommer att vara med i omröstningen framöver.

Så fungerar "Veckans snyggaste"

Veckans snyggaste är programmet som listar de snyggaste målen och räddningarna som sker i SHL. Först tar redaktionen ut fyra veckovinnare och sedan får du som besökare av SHL.se rösta fram segraren av dessa fyra. Den som vinner omröstningen går sedan vidare till omröstningen om årets mål/räddning, som sker senare i vår.