Magnifik skridskoåkning bäddade för Veckans snyggaste mål

5 januari 2015 16:15

I takt med att julgodiset inmundigats har vi också bjudits på en hel del hockeygodis. Fest och lapp på luckan i arenorna har triggat spelarna till att bjuda på det lilla extra för publiken. Vi kan här presentera listan Veckans snyggaste mål och den toppas av en spelare som gång på gång visar upp sitt kunnande, den här gången i form av skridskoåkning av yppersta klass och iskyla i avslutet.


Det lyser just nu om Djurgårdens forward Marcus Sörensen som svarar för den ena fina insatsen efter den andra. I lagets andra match som spelades i Ericsson Globe under mellandagarna, med Brynäs som motståndare, svarade han för målet som toppar listan över Veckans snyggaste mål.

Efter majestätisk skridskoåkning genom mittzonen fick han en passning vid offensiv blålinje med ryggen mot mål, höll undan Niclas Andersén och överlistade sedan Bernhard Starkbaum med en backhand.

Han är därmed med i den kommande omröstningen när fyra veckovinnare har utsetts.

Så fungerar "Veckans snyggaste"

Veckans snyggaste är programmet som listar de snyggaste målen och räddningarna som sker i SHL. Först tar redaktionen ut fyra veckovinnare och sedan får du som besökare av SHL.se rösta fram segraren av dessa fyra. Den som vinner omröstningen går sedan vidare till omröstningen om årets mål/räddning, som sker senare i vår.