Matchguider: Eriksson når 500 matcher

18 januari 2012 17:50

När Djurgården på torsdag gästar Linköping gör DIF:s Tim Eriksson match nummer 500 i Elitserien. "Att jag nu har nått 500 matcher är absolut något jag kommer att uppskatta efter karriären" säger Eriksson till Hockeyligan.se.


Södertäljesonen Eriksson inledde sin karriär i Åkers IF och har efter det representerat Södertälje, Frölunda, Hammarby, Linköping och Djurgården.

Under sina 499 matcher i Elitserien har 29-åringen totalt mäktat med 176 poäng (64+112). Efter sex säsonger i Linköping är forwarden nu inne på sin fjärde säsong i Djurgården och på torsdag når han alltså milstolpen 500 matcher.

– Jag hade koll på att det skulle inträffa den här säsongen, men inte exakt när det skulle hända. När man väl har hållit på så länge är man så fokuserad på här och nu, men det här är absolut något som jag kommer att uppskatta efter karriären.

Så sent som i tisdags stod elitserieveteranen för ett snyggt mål när han satte 1-0-målet i 3-0-segern mot Timrå.

- Dels var det skönt att näta och dels var det väldigt skönt att vinna matchen. Som lag gäller det verkligen för oss att ligga i nu, då det känns som att vi nu har "måstematcher" hela tiden.

Under 2011/2012 har Eriksson så här långt samlat på sig elva (3+8) poäng på 36 matcher, ett facit som i nuläget placerar honom på en delad niondeplats i DIF:s poängliga.

Favoriterna stavas Söderström och Franzén

Men poängmässigt är säsongen 2006/2007 Erikssons hittills bästa, då forwarden den vintern stod för 33 poäng på totalt 67 matcher för Linköping. Lustigt nog är det alltså just LHC som står för motståndet när Eriksson på torsdag kan stoltsera med 500 matcher i Sveriges bästa hockeyliga.

– Jag har ju spelat över 300 matcher i Linköping, så gällande antalet matcher har ju tiden där självklart betytt väldigt mycket för mig.

Vilken medspelare har varit bäst under din långa elitseriekarriär?
- Jag har spelat med många sköna lirare, men min favorit är nog Ulf Söderström. För när man spelade med honom i Linköping var det bara att hålla klubban i isen. Uffe var en väldigt klok spelare, som dessutom tog ett stort ansvar. Han matade mig med puckar hela tiden och därför kom också poängen på köpet, säger DIF-spelaren och fortsätter:

- Men även Johan Franzén, som nu spelar i Detroit, var väldigt lätt att spela med.

Och under din tid i Djurgården?
- Jag har spelat rätt mycket med "Fimpen" (Christian Eklund) och precis som när jag spelade med Söderström banar han väg för mig genom att ta hand om det hårda jobbet, medan jag får ta hand om det roliga.

"Har förlorat tre SM-finaler"

Landslagsmässigt har det hittills blivit tre poäng på 15 matcher i Tre Kronor. Utöver sina landskamper har Eriksson även inte mindre än tre SM-silver på sin meritlista, eller säsongerna 2006/2007, 2007/2008 och 2009/2010.

- I och med att jag har förlorat tre SM-finaler siktar jag givetvis på att ta ett SM-guld och det är ju det som driver en framåt hela tiden. Även om det kanske inte ser ut så just nu, har vi under min tid i Djurgården alltid blivit bättre ju längre säsongen har pågått.

Torsdagens övriga matcher är:

Timrå-Luleå
AIK-Färjestad

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Följ matcherna via Elitserien Arena

Torsdagens tre matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".