Nedsläpp: Ölvecky i Växjös förstaformation

18 januari 2012 17:59

I vanlig ordning har Hockeyligan.se koll på det aktuella läget i laguppställningana strax innan nedsläpp. Björn Svensson är tillbaka i MODO, Jari Tolsa gör dragkedjan komplett i Frölunda och i Växjö får nyförvärvet Peter Ölvecky chansen i förstaformationen.


Det detaljerade aktuella läget i lagen redovisas i denna artikels högerspalt, men nedan bjuder vi på koncis information om samtliga matcher.

I Skellefteå Kraft Arena tar hemmalaget Skellefteå emot gästande Växjö som är ett av Elitseriens formstarkaste lag med endast trepoängssegrar på kontot år 2012. Dessutom har Växjö ett fantastiskt målsnitt i sina åtta senaste matcher där målvakterna Oscar Alsenfelt och Martin Gerber endast släppt in ett mål eller färre.

Skellefteå kommer till spel utan Oscar Lindberg som är utlånad till Sundsvall medan Melker Karlsson, Tomas Skogs och Fredrik Styrman saknas. Gästande Växjö får tillbaka sin lagkapten Johan Markusson och han går in i formationen med Erik Josefsson och Gustav Hjalmarsson. Nyförvärvet Peter Ölvecky får chansen i förstaformationen med Dennis Rasmussen och Josh Soares.

Björn Svensson tillbaka i MODO

MODO återvänder till Fjällräven Center efter en tre matchers lång roadrip där det blev sex av nio möjliga poäng. Ikväll möter laget HV71 men får klara sig utan backarna Freddy Meyer och Jens Westin. Björn Svensson har missat de två senaste matcherna på grund av sjukdom men är nu tillbaka i laget.

Gästerna HV71 kommer till spel utan Kamil Piros men får tillbaka Tommy Kristiansen till laget. Jonathan Tholander går in i förstaformationen tillsammans med Johan Davidsson och Jukka Voutilainen.

Dragkedjan komplett i Scandinavium

Kvällens tredje match spelas i Scandinavium där Frölunda gästas av Brynäs. I hemmalaget är Jari Tolsa åter efter avstängning vilket innebär att den så kallade dragkedjan är komplett med Magnus Kahnberg och Joel Lundqvist. Brynäs har problem med magsjuka i truppen och Mats Lavander och Jörgen Sundqvist saknas därför ikväll. Johan Holmqvist är skadad och därför förväntas Niklas Svedberg vakta kassen hos gästerna.

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Inför kvällens matcher bjuder Elitserien Play på följande videoklipp:

Pucksnack inför kvällens tre matcher HVTV med Ulf Dahlén inför MODO-HV71 Frölunda-TV med Per-Johan Axelsson inför Frölunda-Brynäs MODO-TV med Ludvig Byström inför MODO-HV71 Skellefteå-TV med Fredrik Lindgren inför Skellefteå-Växjö

Följ matchen via Elitserien Arena

Onsdagens tre matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".