Resultat: Timrås Lundström nollade AIK

24 januari 2012 21:48

Timrås målvakt Joakim Lundström blev stor matchhjälte för tabelljumbon när man under tisdagkvällen besegrade AIK med 1-0 efter förlängning. En annan burväktare som också bjöd på en stormatch mellan stolparna var Djurgårdens Gustaf Wesslau, som i sin tur ledde DIF till en 2-1-seger efter straffar mot Färjestad.


Timrå inledde bäst spelmässigt, men den första perioden i E.ON Arena bjöd inte på några mål. Mest beroende på stabilt målvaktsspel av både AIK:s Viktor Fasth samt TIK:s Lundström.

– Timrå kändes mycket hetare i början, men sedan tycker jag att vi spelar upp oss, sa AIK:s Dick Tärnström till CANAL+ efter den första akten.

De nämnda burväktarna fortsatte sedan att imponera och trots en skottstatistik på 19-20 var det därför fortsatt mållöst även efter två perioder.

- Vi är nöjda så här långt och ju längre matchen lider ju större chans har vi att vinna. Men vi måste bli lite hetare framför deras mål, sa Timrås Simon Önerud i den andra pausen.

Och just Önerud bevisade verkligen hur det skulle gå till när han 03:44 in på sudden stod för kvällens enda mål i E.ON Arena. TIK-forwarden bjöd på en stark uppåkning och ett lika starkt avslut i nättaket bakom Fasth.

26-39 i skott, men alltså två mycket viktiga poäng till medelpadslaget.
- Det känns som att hela laget har fått en positiv anda och då blir det lättare för mig också, sa Timrås målvaktshjälte Lundström efter sin andra raka nolla och suddensegern.

Wesslau och Kempe straffade Färjestad

Efter att Djurgården hyllat sin ikon Charles "Challe" Berglund för lång och trogen tjänst i DIF fick vi se en lite avvaktande inledning av hemmalaget. Men stockholmslaget spelade upp sig och jämnade sakteliga ut drabbningen mot gästande Färjestad.

Hur som helst fick vi inte se några mål efter 20 minuter på Hovet, då både DIF:s målvakt Gustaf Wesslau och FBK:s burväktare Cristopher Nihlstorp inledde matchen på ett bra sätt.

- Jag tycker att vi kan vara lite hetare framför deras kasse, sa Färjestads Magnus Nygren till CANAL+ om matchen så långt.

Men 12:13 in på den andra perioden kom kvällens första mål när DIF:s Jimmie Ölvestad i powerplay satte 1-0 för hemmalaget. Ölvestad fick stå helt ren mitt framför Nihlstorp och efter en mycket bra passning av Marcus Nilson och ett rappt avslut av Ölvestad stod det således 1-0 efter 40 minuter.

- Alltid skönt att hänga dit den. Nu måste vi fortsätta spela som vi har gjort och inte bli passiva, sa målskytten Ölvestad.

Men Färjestad kom tillbaka och i början av den tredje perioden lyckades Rickard Wallin kvittera tillställningen när han helt ren framför Wesslau kunde raka in 1-1.

FBK var också vassare spelmässigt i slutet av den tredje perioden samt även i den efterföljande förlängningen, men tack vare mycket bra målvaktsspel av Wesslau lyckades DIF ta matchen till ett straffavgörande, där Mario Kempe blev den ende spelaren som lyckades näta.

Därmed alltså två oerhört viktiga poäng till Djurgården.
- Vi kan göra det bättre och de får lite väl många chanser i slutet av matchen, så vi får vara nöjda med två poäng i kväll, sa DIF:s stora matchvinnare Wesslau efter straffsegern.