Matchguide: Sandell: "Frölunda är svåra att besegra"

23 oktober 2011 16:30

Luleås Sami Sandell har övertygat så här långt och finländaren verkar inte ha några problem med omställningen från HockeyAllsvenskan till Elitserien. Så sent som i lördags ledde Sandell och hans kedja LHF till en trepoängare mot DIF. "Frölunda har inlett säsongen väldigt bra, men om vi gör en lika bra match på måndag som vi gjorde mot Djurgården, så kommer vi att bjuda på riktigt bra motstånd" säger Sandell till Hockeyligan.se inför bortamatchen i Scandinavium.


I 3-1-segern mot DIF på Hovet stod Luleås finländska kedja med Joonas Vihko, Sami Sandell och Ville Viitaluoma för norrbottenslagets samtliga mål och trion från vårt östra grannland har hittills totalt noterats för 18 poäng, eller sex poäng var. En utdelning som i nuläget räcker till en delad fjärdeplats i Luleås poängliga.

- Vi gjorde en riktigt bra bortamatch mot Djurgården och framför allt stod vi för en stabil defensiv insats. Det var dessutom riktigt kul att spela på Hovet med tanke på den härliga stämningen. All cred till alla fans som hade tagit sig dit för att stötta oss, säger Sandell och fortsätter:

- Det börjar kännas bättre och bättre i vår kedja och visst är jag nöjd med vad jag har presterat så här långt. Det är rätt lätt att spela med Joonas och Ville som har spelat med varandra även innan de kom till Luleå. Vi har fått köra i samma kedja ända sedan starten av säsongen och självklart underlättar det också när vi alla tre kommer från Finland. Men vi kan samtidigt fortfarande lyfta oss en nivå till, säger forwarden och tillägger:

– Vi har försvarat oss bra i stort sett i alla matcher och vi har även skapat en hel del framåt, men vi kan fortfarande göra fler mål.

"Jag kan fortfarande göra fler mål"

Förra säsongen mäktade 24-åringen från Nokia med 47 poäng på lika många matcher för allsvenska Troja-Ljungby och på sina 14 matcher i luleåtröjan har Sandell så här långt alltså noterats för (4+2) 6 poäng. Dessutom har forwarden redan hunnit med tre matchavgörande mål och hans tre game winning goals placerar honom på delad tredjeplats i Elitserien i det avseendet.

- Det är självklart kul att jag har hunnit göra några viktiga mål, men överlag får det gärna som sagt bli ännu fler mål från min sida. Det finns alltid saker som man kan förbättra och själv vill jag bland annat våga mer och kanske även hålla i pucken lite mer än vad jag har gjort så här långt.

"Tycker väldigt bra om Luleå"

Hur har det varit att flytta från Troja-Ljungby till Luleå?
- Jag hade en bra tid i min förra klubb och nu tycker jag väldigt bra om Luleå, dels som stad och dels den proffsiga organisationen kring laget. Sedan har vi också en härlig hemmapublik.

Senast ni mötte Frölunda förlorade ni med 1-2 och inför matchen i Göteborg har FHC en svit på tre raka hemmasegrar. Hur ska ni göra för att vinna på måndag?

- Frölunda har inlett säsongen väldigt bra och de är också svåra att besegra. Men om vi gör en lika bra match på måndag som vi gjorde mot Djurgården i lördags, så kommer vi att bjuda på riktigt bra motstånd och förhoppningsvis räcker det också till seger.

Följ Frölunda - Luleå via Elitserien Arena

Matchen följer du i textform via vår nya tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".