Matchguider: Lundström: "Nu har vi en helt annan känsla"

26 januari 2012 16:29

Den senaste veckan har Timrås målvakt Joakim Lundström lett sitt lag till två raka 1-0-vinster, då han har nollat både Luleå och AIK. På fredag ställs TIK mot Linköping och medelpadslagets burväktare beskriver en stor skillnad i truppen. "Tidigare under säsongen kunde man vara deppig redan när man kom till omklädningsrummet, men nu har vi en helt annan stämning i laget" säger Lundström till Hockeyligan.se.


Vi når Timrås burväktare när han sitter på bussen på väg mot Linköping.
- En lång bussresa är aldrig lätt, men det klart att det går lite lättare med två raka nollor i bagaget, skämtar Lundström och går sedan rakt in på lagets två senaste insatser.

- Jag tycker att båda matcherna har varit öppna och fartfyllda och inte alls tråkiga och stängda som många tidningar har skrivit. Gällande vårt spel tycker jag att vi nu har hittat ett bra spel där vi åker mycket skridskor, men framför allt har vi nu ett betydligt bättre försvarsspel, säger TIK-målvakten och fortsätter:

- Backarna har blivit bättre på att plocka undan returerna och det underlättar givetvis också för mig som målvakt.

Men två raka nollor kan ju inte bara vara backarnas förtjänst, inte minst med tanke på hur många skott du har fått mot dig?

- Deras jobb är väldigt viktigt, men visst är jag i bra form. Det är inget snack om den saken. Just nu känns det jättebra, för jag är inte direkt bortskämd med hållna nollor. De här två är nolla nummer två och tre i min seniorkarriär, så det är ganska lätt att komma ihåg mina nollor, säger Lundström med ett skratt.

"En positiv anda"

Efter segern mot AIK i tisdags sa du till CANAL+ att Timrå nu har en positiv anda. Kan du utveckla det?

- Tidigare under säsongen kunde man vara deppig redan när man kom till omklädningsrummet för en träning eller en match. Men nu har vi en bra känsla och en helt annan stämning i truppen och när man får in det så går allt annat mycket lättare.

Hur många av det du beskriver kan tillskrivas er nya ledarstab?
- Det har nog inte bara att göra med det, men när det kommer in nya tränare vill ju alla spelare verkligen visa sig från sin bästa sida. Och vid en sådan omstart kan man lätt få en skjuts i allt man gör och det har vi verkligen fått. Nu är det bara att hoppas på att det håller sig.

"Linköping har passat oss bra i vinter"

Men samtidigt har en ni minst sagt en tuff uppgift framför er. Hur ser du på att ni just nu har 17 poäng upp till tabelltian MODO?

- Det finns ingen anledning att tänka på Kvalserien innan det är helt kört. Det kan fortfarande hända saker och fortsätter vi på samma spår är det verkligen inte kört ännu. När jag spelade i Frölunda tog vi tio raka vinster, så nu är det som sagt bara att hoppas på att vi kan fortsätta på samma sätt.

Det för oss osökt in på att ni den här säsongen har tre raka vinster mot fredagens motståndare Linköping?

- De har passat oss bra i vinter. Jag vet faktiskt inte varför, men det kändes som att vi fick ett litet övertag på Linköping efter att vi lyckades vinna den första matchen. Men de har spelat bra på slutet, så vi lär få kriga om vi ska förlänga vår segersvit.

Timrå är unika

Noterbart inför Timrås nästa drabbning att laget nu med sina två 0-0-matcher efter tre perioder har lyckats med något unikt. För även om 40 matcher i Elitserien/SM-slutspelet har slutat 0-0 efter tre perioder har det aldrig tidigare inträffat att ett lag spelat 0-0 efter 60 minuter två matcher i rad.

Fredagens andra match är:

Färjestad - Luleå

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Följ matcherna via Elitserien Arena

Fredagens två matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".