Växjö: "Det lutar åt att Ölvecky stannar"

27 januari 2012 12:58

11 januari skrev Peter Ölvecky på ett tryout-kontrakt med Växjö och det avtalet gäller fram till och med 29 januari. Nu talar en hel del för att slovaken stannar i Växjö. "Det lutar åt att han blir kvar säsongen ut" säger Lakers sportchef Henrik Evertsson till Hockeyligan.se.


Peter Ölvecky kom till Växjö från KHL-laget Lev Poprad och nu ser alltså tryout-kontraktet ut att övergå till ett kontrakt som gäller säsongen ut.

– Vi har fortfarande två dar på oss och än så länge har vi inte tagit något beslut, men det ser ganska bra ut och det har mest handlat om hans knä skulle hålla och det verkar ju funka bra. Därför lutar det åt att han blir kvar säsongen ut, säger Evertsson.

Det Evertsson syftar på är att 26-årige Ölvecky missade hela hösten på grund av en knäskada och forwarden väntar ännu på sin första poäng i lakerströjan.

- Han har varit lite rostig, men det är ju inte alls konstigt med tanke på att han har varit borta så länge. Vi var därför också beredda på att det kommer att ta lite tid. Men han har sett rätt så vettig ut och får vi se några procent till så blir det bra, är sportchefens utlåtande om slovakens fyra matcher i smålandslaget.

Har ni några fler värvningar på gång så här strax innan transferfönstret stänger?

- Självklart följer vi marknaden och hittar vi någon bra spelare som passar bra hos oss så kommer vi att agera. Men då måste det kännas rätt, vi värvar inte bara för värvandets skull, säger Evertsson.