Resultat: Per Hållberg historisk i Växjö

27 oktober 2011 21:45

Det dröjde 16 omgångar, men på torsdagskvällen kom det. Per Hållberg gjorde Växjös första elitseriemål av en inhemsk spelare när han dunkade in 2-1 i lagets 3-2-seger mot Luleå. "Det var på tiden kan man säga. Skönt", säger backen till CANAL+. På annat håll blev Marcus Paulsson hattrickhjälte för FBK i straffsegern mot SAIK.

Luleå öppnade matchen mot Växjö bäst och tog ledningen, men sedan inledde hemmalaget sin vändning. Per Hållberg gjorde 2-1 och hans back-kollega Jonas Holös följde upp med sitt första elitseriemål för Lakers. Johan Harju reducerade i tredje perioden och det blev dramatiskt på slutet, men hemmalaget höll undan och tog sin andra raka trepoängare.

Straffsegrar för LHC och AIK

MODO öppnade bäst i Linköping och hade 2-0 i mål och 13-7 i skott efter första perioden. I andra arbetade sig Linköping in i matchen och hämtade i kapp till 2-2. Den tredje akten dominerade hemmalaget fullständig, men Mikael Tellqvist i gästernas kasse spikade igen. Jan Hlavac var ende spelare att näta i den efterföljande straffläggningen och därmed knep Linköping extrapoängen.

Timrå och AIK gjorde varsitt mål i första perioden, varsitt i den andra och varsitt i den tredje. Hemmalaget stod emot två minuter i boxplay i förlängningen men AIK reste hem med extrapoängen sedan Christian Sandberg och Richard Gynge gjort varsitt straffmål.

Femte raka segern för HV71

En trasig reklamskylt gjorde att matchen på Hovet fick brytas vid två tillfällen, men när det väl blev spel bjöd Jesse Joensuu på hockeygodis. Passningen mellan benen i friläge var perfekt och Jason Krog gav HV71 ledningen. Djurgården vände till 2-1, men tack vare en bra tredjeperiod flippade smålänningarna återigen över myntet och vann med 3-2. Det var lagets femte raka seger.

Paulsson hattrickhjälte för FBK

Fredrik Pettersson-Wentzel fick chansen i FBK:s mål men tvingades kapitulera redan efter 37 sekunder mot Skellefteå. Målskytt: Fredrik Lindgren. Det stod sedermera 2-2 efter 60 minuter och matchen gick till straffläggning, från vilken gästerna avgick med segern. Stor matchhjälte för bortalaget blev Marcus Paulsson som gjorde båda målen och satte en straff.

Två mål av Kahnberg

Frölunda visade effektivitet i Scandinavium och den så kallade dragkedjan firade stora triumfer mot Brynäs. I synnerhet förre Brynässpelaren Magnus Kahnberg, som gjorde två mål i 5-1-segern. Joel Lundqvist noterades också för ett mål och två assist.

– Det var väldigt härligt. Tycker hela laget spelar bra, slarvar lite stundtals men i det stora hela tycker jag vi jobbar hårdare än dem, säger Magnus Kahnberg till CANAL+.