Resultat: Pettersson visade vägen

28 januari 2012 18:35

Frölunda tog en övertygande seger mot Skellefteå och vann på hemmais med 6-1. Fredrik Pettersson hade en lysande dag tillsammans med sina kedjekamrater, Olimb och Pyörälä. Kedjan svarade för 9 poäng och Pettersson hade två mål och en assist. HV71 knep två poäng mot Brynäs efter en jämn drabbning i kinnarps Arena. Petrasek blev matchhjälte på övertid. Matchen slutade 2-1.

Boxplay nyckeln till seger

HV71 inledde matchen i ett högt tempo och satte press direkt på gästande Brynäs. Gästerna kom dock in i matchen, inte minst via numerära överlägen där man är oerhört vassa. I spel fem mot fem var det hemmalaget som hade ett övertag men det blev inga mål under de första 20 minuterna.

Det var en jämn match med högt tempo och det var så ända fram till slutsignalen. I period två klev brynäs fram mer, och det var fortsatt i numerära överlägen som man var som vassast. Gästerna skapade riktigt mycket med en man mer på banan, men HV:s boxplay stod emot bra. Målnollan spräcktes i pwerplay, men det var hemmalaget som hittade rätt. Tommy Kristiansen satte 1-0 efter nio minuter i den andra perioden. Det var 1-1 inför period tre efter mål av Silfverberg.

Matchen stod och vägde i den tredje perioden och målen lyste med sin frånvaro. Brynäs fick en ypperligt läge att avgöra tillställningen då man fick avsluta matchen med fyra minuter i powerplay. HV: boxplay stod dock emot och det blev övertid.

David Petrasek blev matchhjälte då han sköt 2-1 för HV71 tre minuter in på övertiden. Två poäng för HV, en för Brynäs.

Pettersson ledde Frölunda till seger

Frölunda hade fin utdelning under första halvan av period 1. Det stod 0-2 på tavlan efter åtta spelade minuter, ett resultat som då kanske inte speglade matchbilden. Men ju längre klockan tickade desto mer tog Frölunda över. Under andra halvan hade man riktigt bra kontroll defensivt samtidigt som det var piggt och alert offensivt.

I den andra perioden sköt Joakim Lindström spänning i drabbningen genom sitt 1-2 efter 1.23. Skellfteå skapade en hel del och hade bra fart, men hemmalaget var snäppet vassare och inte minst så var man effektivare. Frölunda gick upp till 4-1 genom två mål av Fredrik Pettersson. Den stora skillnaden mellan laget var just kedjan med Pettersson, Olimb och Pyörälä. Den formationen var glödhet och helt suverän.

Matchen var i stort sett avgjord. Även om gästerna skapade chanser i den tredje perioden och aldrig gav upp så var Frölunda aldrig hotat. Hemmalaget vinner tillslut med 6-1 efter en närmast perfekt genomförd match.