Resultat: Dominans från förstakedjan i MODO

28 januari 2012 20:57

MODO:s förstakedja med Per-Åge Skröder, Niklas Danielsson och Niklas Sundström bjöd på uppvisning i matchen mot Växjö. Totalt skrapade de ihop tio poäng tillsammans. Skröder 2+2, Sundström 1+3 och Danielsson 0+2. Matchen slutade 6-2 till MODO.

Förstakedjan i MODO knäckte Växjö

Efter en intensiv start i ett rasande tempo från MODO spräcktes målnollan efter 1:41. Kristian Forsberg fick klubban på pucken och styrde in målet efter skott från landsmannen Tollefsen. Hemmalaget fortsatte att trumma på i några minuter, men Växjö kom snart in i matchen. Efter de 4-5 första minuterna var det ganska jämnt. MODO var dock steget före och framåt var man effektivare. 2-0 kom från ännu ett backskott, och återigen var Forsberg framme med klubbspetsen och styrde in pucken. Patrick Cedergren sköt skottet.

Den andra perioden kom att bli avgjörande. Det var ganska jämnt sett till skott, men MODO var det bättre laget spelmässigt, hade vassare avslut och farligare chanser. MODO drog ifrån till 5-1 efter bland annat två vackra mål från Per-Åge Skröder. Växjö stack upp med en reducering till 1-3, men hade därutöver inte speciellt mycket.

Matchen var mer eller mindre avgjord efter 40 minuter och Växjö hade ingen växel att sätta in i den tredje perioden. MODO spelade kontrollerat hem matchen. Matchen slutade 6-2 och MODO:s förstakedja skrapade ihop totalt 10 poäng.