Matchguider: Granath: "Vi håller huvudet högt"

4 november 2011 17:48

Timrå åker till Stockholm för att möta Djurgården i sista matchen innan uppehållet. Och man gör det med positiva känslor i bagaget, trots 1-3-förlusten mot Skellefteå senast. Både lagkaptenen Elias Granath och forwarden Alexander Larsson säger till Hockeyligan.se att det var en av lagets bästa matcher för säsongen.


– Vi försöker titta tillbaka på vad vi gjorde bra mot Skellefteå och ta med oss det mesta därifrån. Det var bara målskyttet som saknades. Om vi kan göra lite fler mål så tro vi nog att det ska räcka, säger Alexander Larsson till Hockeyligan.se inför matchen.

Den 26-årige före detta HV71-junioren, som kom till Timrå från norska ligan inför förra säsongen, har inlett starkt. Elva poäng gör att han parkerar på tredje poäng i lagets interna poängliga.

– Jag känner att jag kommit in i serien på ett annat sätt jämfört med i fjol. Då blev det lite nytt med ett annat tempo och skador och så, men nu känns det som att jag hittat tillbaka till mitt spel och lyckats anpassa mig till en bättre liga.

– Sen vill man att det ska gå bra för laget. Personliga framgångar spelar ingen roll om laget inte vinner. Men det är klart att det gått bra, poängen har rullat in och jag hoppas det ska fortsätta så.

"Nu finns det absolut inget att spara på"

Närmast väntar alltså Djurgården, innan landslagsuppehåll tar vid. Larsson beskriver stockholmarna som ett "jäkligt vasst lag runt kassen, med Tjärnqvist i spetsen" och säger att man måste se till att hålla dem utanför målområdet.

– Nu finns det verkligen inget att spara på. Det är alltid en match i taget, så är det, men det är klart att det skulle kännas skönare att gå in i en träningsvecka med en vinst i ryggen. Och vi ska göra allt för att ta den.

Ni är sist i Elitserien. Är tabellpositionen något som oroar?
- Klart vi är medvetna om tabellpositionen, men det är som den klyscha jag precis sa som gäller: en match i taget. Man kan inte göra annat än att se framåt och börja förbereda sig för nästa match, men målsättningen är givetvis att klättra. Det är ett litet glapp nu och det gäller att börja vinna.

"Förändringen i ledningen påverkar inte"

På fredagsförmiddagen meddelade Timrå att det blir förändringar i den sportsliga ledningen då Kent Norberg tar över jobbet som tf sportchef. Men förändringarna är inget som påverkar spelarna enligt Larsson:

– Nej, utan vi fick reda på det under ett möte i morse och det är ingenting vi varken kan eller ska påverka.

Lagkaptenen Elias Granath är inne på samma linje.

– Nej, det är ingenting som påverkar. Det är styrelsen som får svara på frågorna om det, vi fokuserar bara på vår match, säger han till Hockeyligan.se.

En mach som Granath ser fram emot.

– Det skulle vara väldigt skönt med en seger och att få lite självförtroende. Djurgården är ett tajt lag som håller i pucken väldigt mycket, vi måste ta tillvara på de chanser vi får och inte släppa till några spelvändningar.

Granath: "Vill föregå med gott exempel"

Granath utsågs till ny lagkapten i somras men åkte oturligt på en skada tidigt på säsongen. Den perioden beskriver backen som väldigt tung, men nu är 26-åringen tillbaka i matchform och känner att han börjar hitta tillbaka till tajmingen.

Som lagkapten, har du märkt någon skillnad jämfört med i fjol?
- Skillnaden är väl främst det mediala. Det funkar bra.

Så du är inte trött på såna frågor som jag ställer just nu...?
- Haha nejdå, vi har fem timmar i en buss så jag har all tid i världen, säger Granath med ett skratt och fortsätter:

– Det är klart att man får prata mycket med tränare och gruppen och så, men det är ingen skillnad spelmässigt eller hur jag är som person.

Känner man ett extra ansvar att leda gruppen som kapten?
- Så är det självklart. Man vill föregå med gott exempel.

"Det kommer att vända"

Med start i morgon lördag hoppas Timrå täppa till den lucka som uppstått till lagen ovanför kvalseriestrecket.

– Det har varit tungt hittills, men jag tycker vi håller huvudet högt och jobbar hårt varje dag. Spelar vi som vi gjorde mot Skellefteå kommer det att vända, det tror jag stenhårt på. Det är små detaljer som fäller oss som vi fått ordning på nu på slutet.

– Vi vill givetvis täppa igen luckan så fort som möjligt. Det går ju fort med det här trepoängssystemet både uppåt och neråt, kan vi få några matcher så är vi med igen, säger Elias Granath.

Lördagens övriga matcher är:

16:00:
HV71 - Brynäs
Färjestad - MODO
Skellefteå - Växjö

18:30:
Frölunda - Linköping
Luleå - AIK

Följ matcherna via Elitserien Arena

Lördagens matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".

Kontakta redaktionen

Vill du nå oss i redaktionen kan du alltid kontakta oss via e-post på [email protected] eller vår sida på Facebook.