Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

Oskarshamn går för tredje raka: "Det kan vi bygga vidare på"

3 december 2022 10:00
#IKOLIF

Först en rätt klar seger mot Brynäs och därefter en sen vändning mot Malmö. I kväll hoppas Oskarshamn kunna ta veckans tredje seger när Leksand kommer på besök. "Vi är revanschsugna mot Leksand, då vi förlorade mot dem senast", säger Lukas Pilö.


Oskarshamns form är på uppåtgående. Smålänningarna har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och har den här veckan både besegrat Brynäs och Malmö.

– Överlag har det varit lite mycket upp och ner. Det finns saker vi måste jobba på, men samtidigt finns det bra saker som vi kan bygga vidare på. Skönt med två vinster i veckan. Det kan vi bygga vidare på, säger Oskarshamns back Lukas Pilö.

Vad framförallt är det du tycker ni behöver förbättra?

– Vi har släppt in ganska mycket mål och då behöver man göra mycket mål för att vinna. Det är främst det jag tänker på. Vi ska försöka tajta till det lite mer bakåt, säger han.

För Oskarshamn väntar i kväll hemmamatch mot Leksand. Även om det blev två poäng till slut senast mot Malmö har Oskarshamn haft det rätt tufft i Be-Ge Hockey Center. Oskarshamn har tagit tolv poäng på elva hemmamatcher. Endast Malmö har sämre hemmafacit den här säsongen.

– Det kan vara att man vill framåt på hemmaplan, ta tag i matchen och visa det man kan. Ofta tycker jag att vi har börjat matcherna bra och släppt in mål i tredje perioden. Det gäller att inte få de där dipparna i matchen utan kunna nöja sig med att spela enkelt och hålla tätt, säger Pilö.

Hur ska ni göra för att undvika dippar i matcherna?

– Alla får gå till sig själva. Man får ta det byte för byte och inte tänka för mycket på vad man har gjort eller vad som komma skall. Man får köra på och nollställa inför varje byte. Då brukar det gå bra. Att vara i fokuset här och nu tycker jag är det viktigaste, säger Pilö.

Hyllar förstakedjan

Mot Malmö var återigen Antti Suomela högst inblandad i en Oskarshamnvinst. Han gjorde själv 1-2 och spelade därefter fram till 2-2. Det betyder att Oskarshamns förstekedja med Suomela, Patrik Karlkvist och Ahti Oksanen har gjort 71 poäng tillsammans den här säsongen.

– De är riktgit bra faktiskt, det måste jag säga. Det känns som att så fort de får läge är det mål och dessutom är de grymma i powerplay. Det är bra killar, ödmjuka. Helt klart viktiga för laget, säger Pilö.

Som tidigare nämnt är det Leksand som står för motståndet i kväll. Dalalaget förlorade i går med 1-2 mot HV71 och det var Leksands tredje raka förlust.

– Vi är revanschsugna mot Leksand, då vi förlorade mot dem senast. Det är ett skickligt lag, som alla lag i den här ligan. Men vi ska bygga vidare på våra vinster, säger Pilö.