Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

Oksanen återigen hjälte när Oskarshamn tog första trean hemma

3 december 2022 20:49
#IKOLIF

Oskarshamn har haft svårt att ta tre poäng på hemmaplan den här säsongen, men ikväll kom den första. Detta sedan man avgjort mot Leksand med två sena mål i den tredje perioden. Stor hjälte blev Ahti Oksanen som gjorde sitt femte matchavgörande mål för säsongen.


I upptakten av den första perioden fick Leksand chansen i powerplay, en spelform där man varit iskalla mot slutet. Den här gången fick man däremot utdelning och man kan tänka sig att axlarna skönk på en och annan på Leksandsbänken. Oskarshamn svarade upp och kvitterade när Cam Brace avancerade in från kanten och hade lite tur då Kaskisuo tappade in pucken efter att ha räddat den.

I den andra perioden fortsatte lagen byta chanser men där bortalaget kanske skapade mest i spel fem mot fem. Det var också bortalaget som återtog ledningen - bara för att få se Oskarshamn kvittera.

Den tredje perioden bjöd på fortsatt jämnt och och spännande spel, men avgörandet skulle komma. Ahti Oksanen slängde in en puck från sargen och en olycklig John Quenneville stack fram klubban och styrde den förbi egen målvakt. Kort senare avgjorde Oskarshamn och kunde därmed ta första trepoängaren för säsongen i Be-Ge Hockey Center.

Sagt om matchen

– Jag visste inte att vi inte tagit tre poäng hemma, men det var skönt att vinna och det mot ett bra lag. Jag har haft lite tufft med att göra mål, även om jag spelat bra. Jag visste att om jag fortsätter jobba hårt skulle jag få nån studs med mig, och jag är glad att det kom ikväll, sa Oskarshamns matchvinnare Ahti Oksanen.

– Vi pratade om att fortsätta skapa långa anfall, ta puckar till mål. Deras 3-2-mål är ett tufft mål att släppa in, sa en besviken Björn Hellkvist i Leksandslägret.

I punktform

  • Oskarshamn tog första trepoängaren på hemmaplan den här säsongen.
  • Leksand åkte på sin fjärde raka förlust.
  • Ahti Oksanen har gjort fem matchvinnande mål den här säsongen - flest i SHL.
  • Carter Ashtons assist innebär att han förlängde sin poängsvit till tre matcher.
  • Efter åtta matcher utan mål i powerplay fick Leksand utdelning i den spelformen.
  • Inlånade Rasmus Bengtsson gjorde sina första poäng (0+2) för Oskarshamn.