IKO

Ny seger för Leksand - andralinan visade vägen

20 oktober 2022 21:30
#LIFIKO

Leksand hade 4-1 mot Oskarshamn en bit in i den tredje perioden. Gästerna skulle dock reducera två gånger och pressade på i slutet, men kom inte närmare än så. Kedjan med Mikael Ruohomaa, Justin Kloos och Oskar Lang låg bakom samtliga hemmamål när dalkarlarna höll undan och vann med 4-3. Detta var Leksands fjärde raka seger.

Leksand inledde matchen piggt och belönades när Mikael Ruohomaa var sist på pucken vid matchens första mål. Hemmalaget hade 12-1 i skott innan Oskarshamn jämnade ut spelet. Gästerna hade en puck i ribban, men inga fler mål föll i öppningsakten.

En jämnare andraperiod resulterade i två mål. Först kvitterade Antti Suomela, men fem minuter senare återtog Leksand ledningen när Patrik Zackrisson satte sin första puck den här säsongen.

I den tredje perioden stod Justin Kloos för dubbla fullträffar och då såg Leksand ut att gå mot en säker seger. Men Oskarshamn skapade nerv med två reduceringar och press i slutminuten, varav dryga halvminuten i spel sex mot fem - men det räckte alltså inte hela vägen.

Sagt om matchen:

– Skönt att vi lyckas ta en vinst. Vi börjar bra i första perioden, men gör det lite onödigt spännande i slutet. Det är lite slarvpuckar som gör att de får två mål. Vi har en bra känsla i laget och det gäller att fortsätta nu på lördag, sa Leksands Oskar Lang till C More.

– De sköljer över oss i första men sen jobbar vi oss in i andra och tredje. Pucken studsar lite oturligt för oss idag. Vi måste lyckas spela vår hockey från start, sa Oskarshamns William Worge Kreü.

• Leksands segersvit är nu uppe i fyra matcher.