Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Malmö
MIF

Zohornas övertidsmål fullbordade Oskarshamns vändning

1 december 2022 21:46
#IKOMIF

Malmö såg ut att ha rätt bra kontroll vid ställningen 2-0 i tredje perioden, men Oskarshamn kom tillbaka. Smålänningarna reducerade i powerplay och med tio sekunder kvar av tredje perioden kom även 2-2. Hynek Zohorna fullbordade Oskarshamns vändning med sitt övertidsmål.


Inget snack om att det var tre viktiga poäng på spel i Be-Ge Hockey Center den här kvällen. Endast en poäng skiljde mellan tolvan Oskarshamn och nästjumbon Malmö inför matchen. Båda lagen hade några chanser att ta ledningen, men i slutet av första perioden var det gästerna som satte ledningsmålet.

En ledning som Malmö utökade tidigt i tredje peridoen. Därefter hade Malmö rätt bra kontroll kändes det som. För när elva minuter återstod hade Oskarshamn bara fått till ett skott på mål i tredje perioden. Men Malmö drog på sig en utvisning och då kunde Oskarshamn få in en reducering. Sedan dröjde det till att Oskarshamn tog ut målvakten innan de kom till lite målchanser och Myles Powell satte 2-2 när klockan stod på 59:50. Hynek Zohorna sköt extrapoängen till Oskarshamn.

Sagt om matchen

– En jämn jämn och tuff match. Sedan gör vi ett misstag vid deras ledningsmål och de gör ett fint 2-0-mål. Då är det tungt. Men tålamodet vi spelar med är bra. Vi spelar vårt spel även om Malmö håller oss på utsidan. En utvisning på Malmö tar oss in i matchen. Fantastiskt målvaktsspel genom hela matchen av Joe (Cannata), sa Oskarshamns Martin Filander.

– Jag tyckeratt vi har matchen och sedan tar vi en utvisning. Vi har spelat bra över tid egentligen, men vi vinner inte. Det går ut på att vinna, och vi vinner inte, säger Malmös tränare Tomas Kollar.

I punktform

  • Oskarshamns åttonde vinst efter övertid/straffar.
  • Malmös tredje raka förlust och skåningarna är ny tabelljumbo.
  • Joe Cannata stod för 28 räddningar.
  • Matias Lassen hade en passningspoäng för andra matchen i rad
  • Efter åtta matcher utan mål nätade Johan Olofsson igen.
  • Antti Suomela gjorde sitt sjätte PP-mål. Det betyder att han och kedjekamraten Patrik Karlkvist är målbäst i ligan i den spelformen.