TIK

Hattrick av Jonathan Dahlén i Timrås vändning

26 november 2022 17:44
#IKOTIK

Timrå gick från underläge 0-1 till seger med 5-1 mot Oskarshamn. Stor hjälte blev Jonathan Dahlén. Timråstjärnan gjorde inte mindre än tre mål (1-1, 3-1 samt 5-1) och stod för karriärens första SHL-hattrick. Även Emil Pettersson noterades för tre poäng (1+2).

Precis som på alla andra SHL-arenor i dag var det mycket fokus på Börje Salming den här eftermiddagen i Be-Ge Hockey Center. Han hyllades både före och under matchen samtidigt som det samlades in pengar i till Börje Salmings ALS-stiftelse. Bland annat skänker SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan 1000 kronor per mål som görs i ligorna under helgen.

Matchen hade en sprakande inledning där båda lagen radade upp heta chanser. Allra flest målmöjligheter hade Oskarshamn och till slut kunde inte Jacob Johansson stå emot längre. Drygt halvvägs in i första perioden tog hemmalaget ledningen genom Jiri Smejkal.

Timrå inledde sin vändning i den andra perioden och precis som i torsdags var det medelpadingarnas namnstarka spelare som visade vägen. Både Jonathan Dahlén (3+0) och Emil Pettersson (1+2) gjorde tre poäng när Timrå gjorde fem raka mål, varav tre kom i powerplay.

– I dag gör vi inte vår bästa match, men hittar en väg att vinna. Vi kom igång i slutet av andra och spelade bra i tredje. Vi har mer att ge, sa Timrås Jonathan Dahlén.

– En ganska jämn match generellt. Vi gör en ganska bra första period. Andra är helt okej fram till sista powerplayet och sista fem minuterna blir sådär. Båda deras mål känns lite onödiga, sa Oskarshamns tränare Martin Filander efter andra perioden och underläge 1-2.

• Timås femte raka bortaseger.
  • Jacob Johansson räddade 32 av 33 skott.
  • Jonathan Dahlén gjorde karriärens första hattrick i SHL och han har nu gjort fem poäng på de två senaste matcherna.
  • Efter tolv matcher utan mål nätade Albin Lundin igen.
  • Emil Pettersson (1+2) gjorde poäng för fjärde matchen i följd.
  • Jiri Smejkal har gjort mål i fem av de sju senaste matcherna. På dessa matcher har han noterats för sex fullträffar.