Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Färjestad tillbaka på hemmaplan: ”Pirrar till lite extra”

3 november 2022 10:00
#FBKIKO

Färjestad har spelat sju av de åtta senaste matcherna på bortaplan, men nu är värmlänningarna tillbaka i Löfbergs Arena. ”Vi har en skön känsla när vi spelar hemma. Vi får ett bra stöd i Karlstad”, säger backen Max Lindroth inför kvällens match mot Oskarshamn.


Färjestad är ett av lagen som har imponerat mest under inledningen på säsongen. Det regerande mästarlaget är trea i tabellen trots att de har flera namnkunniga spelare på skadelistan samt att Färjestad är det lag som har spelat flest bortamatcher så här långt. Faktum är att laget har spelat sju av de åtta senaste matcherna på bortaplan. Under den här perioden tog laget 15 av 24 möjliga poäng.

– Det har såklart varit bra. Vi har spelat riktigt bra, även fast vi har haft ett rejält manfall. Vi har tagit poäng i matcher där vi inte har spelat så bra. Det är väl styrkan, att vi hittat sätt att vinna matcher även om vi haft kort om folk eller om prestationen har varit sådär, säger backen Max Lindroth.

I senaste matchen mot Växjö saknade laget inte mindre är sju spelare, som exempelvis Joel Nyström, Linus Johansson, Theodor Lennström samt Mikael Wikstrand.

– Det är helt galen skadelista och kollar man namnen är det extremt viktiga spelare. Klart att det är tufft, men samtidigt får vi andra steppa upp och hjälpa laget. Alla matcher räknas oavsett hur skadeläget i laget är, säger Lindroth.

Spelade 27 minuter senast

En av spelarna som har fått ökat förtroende med tanke på skadefrånvaron är just Max Lindroth. Den 26-årige backen som kom från Linköping inför den här säsongen spelade över 27 minuter i förra matchen mot Växjö.

– Det kändes ganska bra. Någonstans kommer man in i en andra andning. Det är bara kul att lira. Frågar du vilken hockeyspelare som helst är det nog ingen som kommer att säga att det är tråkigt att lira 27 minuter, säger Lindroth.

Med vilka förhoppningar på din egen prestation gick du in i den här säsongen?

– Att etablera mig ordentligt i Färjestad och komma in i det på ett bra sätt. Jag kommer redo till jobbet varje dag och tävlar för att spela i laget. Nu känner jag att jag har kommit en bit på vägen. Nu vill jag addera lite andra pusselbitar som jag vill utveckla. Jag vill ta upp min offensiv och ta mer initiativ. Jag har försökt börja i rätt ände, sätta grundspelet, vara stabil defensivt och framförallt vara en bra lagkamrat. Komma till hallen med bra energi och sprida energi i gruppen. Är det något vi har i Färjestad är det skickliga spelare så jag behöver inte känna någon press att leverera en massa poäng. Det ser jag bara en bonus. Jag sätter stolthet i defensiven, säger Lindroth.

"Skön känsla hemma"

För Färjestad väntar i kväll säsongens sjätte hemmamatch. De fem tidigare har slutat med en förlust samt fyra vinster.

– Det blir såklart riktigt nice. Det är skönt lira hemma i stället för borta. Det är stor skillnad, med förberedelser och allting, säger Lindroth och fortsätter:

– Vi har en skön känsla när vi spelar hemma. Vi får ett bra stöd i Karlstad. Det sprider en lugnhet och trygghet. Vi trivs hemma, säger Lindroth.

För motståndet står Oskarshamn, som är tio poäng bakom Färjestad i tabellen.

– Oskarshamn är ett extremt skickligt lag. Ett av de bästa offensiva lagen i lagen. Tufft att möta dem, men det brukar vara roliga matcher. Det ryktas om att det ska bli bra drag i arenan. Det ska bli jäkligt kul att lira hemma, som vi var inne tidigare. Det pirrar till lite extra när man får spela på hemmaplan, säger Max Lindroth.