IKO

Karlkvist hade show i galen målfest

27 oktober 2022 21:37
#IKORBK

Publiken i Be-Ge Hockey Center bjöds på en fullkomligt sprakande hockeyunderhållning när Oskarshamn tog emot Rögle. Bortalaget hade kommandot hela matchen, men Oskarshamn kom igen gång på gång - inte minst tack vare Patrik Karlkvists osannolika poängshow. Stjärnan hade sex assistpoäng när Oskarshamn vände och vann med 6-5 efter övertid.

Det var en jämn första period där chanserna främst skapades i powerplay. Inte minst när Oskarshamn fick spela ett längre fem mot tre tryckte hemmalagte på mot mål, men utan utdelning. Det fick i stället Rögle i efterdyningarna av ett powerplay, och av bara farten gjorde man 2-0 i en spelvändning direkt på nedsläpp.

I den andra perioden hände mycket. Lagen turades om att göra mål där Oskarshamn reducerade bara för att se Rögle utöka ledningen. Patrik Karlkvist stod för tre passningspoäng i den andra perioden och var en stor anledning till att man bara var ett mål bakom Rögle inför tredje perioden.

I den tredje perioden tryckte Oskarshamn gasen i botten och skapade chans på chans, men åkte på en kalldusch när Anton Bengtsson utökade Rögles ledning. Hemmalaget fortsatte trycka på och åt sig ikapp till likaläge, innan firma Karlkvist-Suomela avgjorde på övertiden.

– Det är sjukt, det har aldrig hänt förut. Det är så jäkla bra moral. Jag var lite less efter första, sen steppar vi upp ordentligt. Jag är så stolt över grabbarna där inne. Vad det än står, vi backar inte. Sjukt glad är jag!, sa Oskarshamns Patrik Karlkvist om sina sex assistpoäng och lagets upphämtning.

– Jag är besviken med hur vi utförde spelet med två måls ledning. Vi var för odisciplinerade mot ett effektivt powerplay, tyckte Cam Abbott efter matchen.

• Oskarshamn tog sjätte raka bonuspoängen när laget haft lika efter 60 minuter.
  • Patrik Karlkvist stod för sex (!) assists och har nu gjort tio poäng (2+8) på sina fem senaste matcher.
  • Ahti Oksanen gjorde två mål och har därmed gjort tre mål på sina tre senaste matcher.
  • Oskar Stål Lyrenäs gjorde poäng för sjunde matchen i rad.
  • Kim Rosdahl - som spelade för Oskarshamn förra säsongen - återvände till Be-Ge Hockey Center och fick med sig en assist.
  • Hynek Zohorna gjorde säsongens första - och andra - mål för Oskarshamn.