FBK

Ejdsell och Hildeby straffhjältar när Färjestad vände och vann

27 oktober 2022 21:54
#MIFFBK

Det brukar sluta med bortaseger när Malmö och Färjestad möts. Så också den här gången. Efter en stark mittenperiod såg det dock ut som om Malmö skulle dra det längsta strået, men Max Lindroth kvitterade och i straffläggningen blev Victor Ejdsell och Dennis Hildeby matchvinnare. Slutresultatet skrevs till 2-3.

Det var ett piggt hemmalag i den första perioden, men mästarna visade också klass när man hotade framåt. Backeleganten Theodor Lennström fortsatte demonstrera sin skicklighet när han smet förbi en motståndare längs sargen och sedan hittade in med en nätt passning till Victor Ejdsell som bara hade att styra in pucken i öppet mål.

I den andra perioden svängde matchbilden och Malmö tog över mer och mer. Hemmalaget fick också välförtjänt utdelning då man inte bara kvitterade utan också tog ledningen. Dessutom lyckades man döda av ett tre mot fem-läge.

I den tredje perioden saknade Färjestad Theodor Lennström och gick hårt på få backar. Det hindrade inte Max Lindroth från att följa med i offensiven och påpassligt sätta dit sitt första mål för Färjestad vilket betydde 2-2. Efter en mållös övertid blev Dennis Hildeby och Victor Ejdsell Färjestads straffhjältar.

– Så klart frustrerande att vi inte får med oss bonuspoängen, vi skapar nog med chanser för att få med oss en seger, men det är tight. I andra och tredje perioden är vi där vi var mot Linköping i tisdags, vi hade behövt vara där även i första, sa en besviken Christoffer Forsberg direkt efter slutsignalen.

– Jätteskönt så klart. En trea hade suttit bättre, men en vinst är en vinst. Det var en tight match som var rolig att spela, det står och väger lite mellan två bra lag. Det var nån puck som slank in lite enkelt, samtidigt som jag hade lite medstuds, tyckte Färjestads målvaktshjälte Dennis Hildeby.

• Sex av de sju senaste mötena mellan de här två lagen har slutat med bortaseger.
  • Theodor Lennström gjorde poäng igen - men utgick skadad i andra perioden.
  • Malmö har fortfarande inte förlorat efter 60 minuter när man gått in i tredje perioden i ledning.
  • Pathrik Westerholm gjorde säsongens tredje mål och andra i powerplay.
  • Matias Lassen gjorde säsongens första mål - senast han "målade" i SHL var den 21 december 2021.
  • Max Lindroth gjorde sitt första mål för Färjestad.