Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Färjestad
FBK

Björklund tvåmålsskytt när Färjestad visade dominans

22 oktober 2022 17:44
#BIFFBK

Det var Färjestad som var det vassaste laget i kaffederbyt mellan Brynäs och Färjestad. Gästande Färjestad inledde starkt genom tidigt 1-0 mål från Henrik Björklund. Brynäs kunde sedan kvittera, men efter det var det Färjestad för fulla muggar. Slutresultatet skrevs till slut 5-1 i Färjestads favör efter bland annat två mål av Henrik Björklund och straffmål av Victor Ejdsell.


Mycket av snacket inför matchen handlade om formstarka Brynäs, men väl när pucken släpptes öppnade Färjestad vrålstarkt. De etablerade tryck i offensiv zon gång på gång vilket resulterade i mål efter bara en minuts spel, genom Henrik Björklund. Johan Larsson kvitterade sedan i powerplay innan Färjestad fortsatte trycka på gasen. De tog sedan ledningen genom föga förvånande Theodor Lennström (sitt sjunde för säsongen) och sedan kunde Färjestad utöka till 3-1 genom Michael Lindqvist.

Brynäs ryckte verkligen upp sig i andra perioden, men trots 19-8 i skottstatistiken lyckades man ej göra mål. Istället gjorde Färjestads Henrik Björklund 4-1 inan Victor Ejdsell kunde sätta dit 5-1 pucken på straff, kyligt mellan benen på Brynäsmålvakten Anders Lindbäck.

Tredje perioden inleddes med målvaktsbyte i Brynäs där Lindbäck klev av för kollegan Veini Vehviläinen. Bytet resulterade inte i någon större skillnad då matchbilden var avslagen och Brynäs lyckades inte skapa de heta chanserna för att etablera tryck och få fram en forcering. Istället visade Färjestad klass och försvarde sig utomordentligt. Den avslutande perioden blev mållös och Färjestad åker hem till Karlstad med 3 poäng.

Sagt om matchen

– Jag misslyckas att förbereda vårt lag inför första perioden. Vi förlorar matchen där. De är vassa i sina kontringar och avgör matchen så. I den stora bilden gör vi många bra saker i andra och tredje perioden, men sätter inte dit några chanser. Vi går vidare till nästa match, vi vinner och förlorar tillsammans, säger Brynäs huvudtränare Mikko Manner till C More efter matchen.

– Vi gjorde mål på våra chanser och de förvalatde inte sina chanser. Vi gjorde det bra framför egna kassen och jag fick den hjälpen jag behövde. Jag vill komma ut och visa att jag håller den här klassen, men jag tror det är bra att vara övertaggad. S¨å summerar Färjestads storspelande Dennis Hildeby matchen och även sin egen insats.

I punktform

  • Dennis Hildeby med 97.06 i räddningsprocent.
  • Henrik Björklund tvåmålsskytt.
  • Victor Ejdsell med mål på straff.
  • Theodor Lennström med ytterligare mål, står nu noterad för 7 stycken.
  • Anders Lindbäck gjorde sin sjätte raka start i Brynäskassen.
  • Johan Larsson med Brynäs enda mål.