Hemma
HV71
HV71
Borta
Skellefteå
SKE

"Ska försöka knipa vår första trepoängare"

20 oktober 2022 10:01
#HV71SKE

HV71 väntar fortfarande på första trepoängaren, men Jönköpingslaget lyckades besegra Brynäs i förra omgången. En övertidsvinst som betydde mycket enligt Emil Andrae, 20. ”När man vinner skapar det självförtroende i laget”, säger HV71-backen inför kvällens match mot Skellefteå.


HV71 har inte fått den start på SHL-återkomsten som de hade hoppats på. Nio matcher in i säsongen har Tommy Samuelssons mannar ännu inte tagit någon vinst under ordinarie matchtid. HV71 har tagit åtta poäng och är med det jumbo i SHL.

– Vi hade önskat mer av inledningen. Vi har spelat hyfsad hockey, men inte fått med så många poäng. Många matcher har gått till övertid, säger HV-backen Emil Andrae.

Vad framför allt tycker du det är som ni behöver förbättra?

– Vi släpper till lite för enkla mål och det har vi gjort att vi förlorat flertalet matcher. När man vinner skapar det självförtroende i laget. Då spelar man mer på instinkt. Får vi komma igång och vinna lite fler matcher tror jag att vi kommer att spela mycket bättre. Då får vi vind i seglen. Vi har skapat mycket chanser och varit med alla matcher, utom Luleå och kanske Örebro. I övriga matcher har vi haft chans att vinna, säger han.

"Skönt att vinna senast"

Även om det inte har blivit någon trepoängare än kan man vända på det och säga att HV71 är ett lag som är svårt att besegra. För sex av HV71:s nio matcher har gått till övertid, av vilka Jönköpingslaget har vunnit två. En av dessa två vinster kom i förra omgången mot Brynäs. Stor hjälte i övertiden blev Fredrik Forsberg när han hittade rätt i powerplay. Det innebar inte bara två poäng, utan också att HV71 satte stopp för en sex matcher lång förlustsvit.

– Det var skönt att vinna senast även om det inte var en trepoängare. Skönt att vinna och skönt för självförtroendet att få lite arbetsro, säger Andrae.

På vilket sätt märks det på laget att ni kommer från en seger?

– Vi är alla vinnarskallar och att vinna är såklart skönare än att förlora. Det märks absolut på laget. Väldigt skönt, säger 20-åringen.

I kväll får HV71 en ny chans att ta första segern under ordinarie matchtid. För motståndet står Skellefteå, som ligger femma i tabellen och är det lag som har gjort flest mål framåt – 39 stycken på 10 matcher. Att jämföra med HV71:s 18 fullträffar.

– Skellefteå ligger med där uppe av en anledning. Det har offensivt skickligt lag, men många snabba och spelskickliga forwards. Klart att det blir en tuff match, men vi ska komma förberedda och försöka knipa vår första trepoängare, säger Emil Andrae.