Hemma
HV71
HV71
Borta
Oskarshamn
IKO

Karlkvist hjälte i historisk seger

1 oktober 2022 17:57
Oskarshamnsspelare på en skridsko och utsträckta armar
#HV71IKO

Smålandsderby och välfyllda läktare borgade för en härlig lördagskamp mellan HV71 och Oskarshamn - och vilken underhållande match det blev. I den andra perioden hände allt - sex mål och 4-4 inför tredje perioden. Det skulle till slut krävas övertid, där Patrik Karlkvist klev fram och sköt 5-4 och två poäng till Oskarshamn. Det var Oskarshamns första seger borta mot HV71.


Nykomlingen HV71 öppnade piggt, men ju längre första perioden gick desto mer tog bortalaget över. Följaktligen tog också Oskarshamn ledningen när Antti Suomela bröt fram i mitten och sprätte upp en backhand i nättaket. Mot slutet av perioden fick HV71 utdelning på ett backskott som Måns Lindbäck knackade ner i isen och förbi målvakten.

Den andra perioden blev smått galen. Först gjorde fjolårets målkung Patrik Karlkvist ett av sina enklare SHL-mål, sen kvitterade HV71 drygt 20 sekunder senare innan Oskarshamn dunkade in ytterligare två mål. HV71 gav sig dock inte, utan åt sig ikapp till 4-4.

Det sakndes inte chanser i den tredje perioden, men målen uteblev. I stället kom avgörandet i övertid där Patrik Karlkvist satte sitt andra för kvällen och blev stor matchhjälte för sitt Oskarshamn.

Sagt om matchen

– Det går i vågor, jag tycker ändå första perioden är skaplig. Tyvärr drar vi på oss ett i första bytet av andra och sen blir det rock'n'roll i andra. Vi måste utnyttja något av våra powerplay i tredje om vi ska vinna en sån här match, ansåg HV71:s tränare Tommy Samuelsson.

– Sinnessjukt bra screen framför mål av Smejkal, jag lobbar typ in den. Eller pricksåsar in den. Det är en helt okej match, vi släpper till nåt enkelt mål, men det är hockey och sånt kan hända. Det är bara att komma tillbaka och börja med det enkla, sa en uppsluppen Patrik Karlkvist efter matchen.

I punktform

  • Oskarshamn tog första segern någonsin borta mot HV71.
  • Det var fjärde raka matchen för HV71 som gick till övertid.
  • Antti Suomela har öppnat säsongen lysande, och stod för två nya mål idag.
  • Patrik Karlkvist två mål innebär att han gjort fem mål på fem matcher.
  • I sitt andra byte för matchen - i slutet av andra perioden - satte Daniel Glad sitt första mål för säsongen.
  • HV71 har bara gjort mål i powerplay i en av säsongens fem matcher.