Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Dower Nilsson matchvinnare med sitt första SHL-mål

13 oktober 2022 21:41
#SKEFHC

Skellefteå hoppades på fjärde raka hemmasegern i SHL, men så blev det inte. Frölunda satte stopp för det genom att vara numret för stort den här kvällen. Efter klassmål av Radan Lenc och Liam Dower Nilsson med sitt första SHL-mål vann till slut Frölunda med 5-2.


Matchen inleddes avvaktande från de båda lagen när de kände litegrann på varandra. Det krävdes ett powerplay till Skellefteå för ett bryta dödläget när Rickard Hugg kunde vispa in en puck i öppet mål, läckert framspelad av kapten Oscar Möller. Frölunda kunde senare kvittera och ta ledningen genom mål av Jere Innala och Lenc, varav Lenc pricksköt in 2-1 ledningen i powerplay.

Trots tre powerplay i början och mitten på andra perioden dröjde det till 19:17 innan Skellefteå kunde trycka dit kvitteringen 2-2. Detta genom ett strålande avslut från kapten Oscar Möller, som kom farandes direkt ut ur utvisningsbåset.

Tredje perioden inleddes rykande hett direkt när Frölundas talang Liam Dower Nilsson gjorde sitt första SHL-mål vilket betydde 3-2 redan efter 55 sekunder. Frölunda satte sedan foten på gasen och Skellefteå kom aldrig ikapp. Slutresultatet skrevs till slut 5-2 Frölunda.

Sagt om matchen

– Jag är lite sur, jag tycker att vi dräller för mycket med pucken. Frölunda är ett för bra lag för att man ska kunna ge dom chanser. Vi var inte tillräckligt noga med pucken vilket gjorde att de kunde hugga som kobror. Så sammanfattar Skellefteås huvudtränare Robert Ohlsson kvällens match till C More.

– Jag är jätte, jätteglad över den här segern. Inställningen på laget, vi gör en jättebra bortamatch. Skellefteå försöker spela snygg ishockey medan vi gör precis tvärtom. Vi gör en grym arbetsinsats, summerar en glad Roger Rönnberg.

I punktform

  • Oscar Möller målskytt.
  • Liam Dower Nilsson gör sitt första SHL mål.
  • Linus Söderström med en assist till Möllers 2-2 mål.
  • Frölundas Radan Lenc med sitt första mål för säsongen.
  • Isac Born debuterade för Frölunda i SHL.