Hemma
HV71
HV71
Borta
Linköping
LHC

Linköping segrade mot HV71 efter Markus Ljunghs sena mål

8 oktober 2022 20:30
#HV71LHC

En oerhört spännande match utspelades i Jönköping. Linköping var illa ute under en intensiv press från HV71 i likaläge med bara minuter kvar av matchen. Då klev Markus Ljungh fram för Linköping och såg till att laget fick med sig tre poäng hem.


Lagen bjöd på en intensiv match som kom att avgöras alldeles i slutskedet. Linköping stod under enorm press, och det var höga förväntningar på att HV71 skulle avgöra. Marcus Högberg stod för flera otroliga prestationer i gästernas kasse, men det var lagkamraten Markus Ljungh som lyckades snappa upp en puck och trycka in det avgörande målet fram till 1-2. Sen satte Markus Hännikäinen ett till i tom kasse för att få slutresultatet 1-3.

Sagt om matchen

– Jag tycker det är en rolig match. Vi visste att HV ville komma ut fort. Så de första fem minuterna var kanske inte så bra. Men vi kom bättre med i slutet, sade Linköpings Patrick Russell till C More.

– Det var otroligt, jag ser bara pucken från bänken. Det är väl månadens räddning, sade Markus Ljungh till C More om Marcus Högbergs räddning.

I punktform

  • HV71 letar fortfarande efter en seger. Det här var den femte matchen i rad man gått utan vinst.
  • HV71 ligger fortfarande på sista plats i serien med fem poäng.
  • André Petersson stod för ett vackert mål
  • Markus Ljungh gjorde det matchavgörande målet med bara 44 sekunder kvar på klockan.
  • Linköping ligger nu på femte plats i tabellen med sina 13 poäng.