Leino och Örebro stoppade Skellefteås segersvit

1 oktober 2022 20:30
#ÖRESKE

Skellefteå kom till Behrn Arena med tre raka segrar i bagaget, men den sviten stoppade Örebro. Det krävdes straffar för att skilja lagen åt och där drog Örebro det längsta strået. Robert Leino intog en hjälteroll då han var den ende som gjorde mål i straffläggningen.

Skellefteå var spelmässigt bättre än Örebro under de två första perioderna och hade också ledningen med 1-0 efter 40 minuter.

I den tredje perioden lossnade det för Örebro. De gjorde två mål inom loppet av drygt två minuter i inledningen av den tredje perioden. Närkingarna såg ut att gå mot segern, men Max Lindholm kvitterade med mindre än två mintuer kvar. I straffläggningen klev sedan Robert Leino fram och sköt extrapoängen till hemmalaget.

– En tajt match. Skellefteå är ett av ligans bästa lag. Vi ska vara glada, sa Örebros Robert Leino.

– En bra prestation av oss, men inget vinnande resultat. Det kändes som att vi hade två perioder där vi spelade bra ishockey. Örebro hade några minuter där de var påslagna i tredje. Det svider lite, för jag tycker det är vår match, sa Skellefteås tränare Robert Ohlsson.

• Örebro satte stopp för Skellefteås segersvit på tre raka vinster.
  • Linus Öberg satte 2-1-pucken och det var hans första mål för säsongen.
  • Skellefteås tvåmålsskytt Max Lindholm gjorde mål för tredje matchen i rad.
  • Örebrobacken Rasmus Rissanen (1+0) har gjort tre poäng på de två senaste matcherna.
  • Robert Leino satte inte bara den avgörande straffen. Han spelade även fram till Örebros 2-1-mål.
  • Jonathan Pudas spelade sin 200:e SHL-match för Skellefteå.