Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Linköping
LHC

Johannesson om succén i Brynäs: ”Studsat rätt”

20 oktober 2022 10:01
#BIFLHC

Samuel Johannesson har fått ett lyft i Brynäs. Han snittar sjätte mest istid i laget och har redan gjort lika många poäng som på hela förra säsongen. ”Nu är det sjukt kul med hockey”, säger han inför Brynäs match mot Linköping


Efter en rätt tung start på säsongen har Brynäs höjt sig de senaste veckorna. Gävlelaget har tagit poäng i fyra raka matcher, varav tre har varit vinster. Det betyder att laget har klättrat till åttonde plats i tabellen.

– Efter sjätte, sjunde matchen började vi komma ihop, spela bra som lag och började också vinna en del matcher, säger Brynäs back Samuel Johannesson.

Vad är det ni har gjort bättre på slutet?

– Vi har kollat en del statistik på det och det är små saker gör det. Det kan handla om var vi befinner oss på isen och hur säkert vi spelar med pucken. Vi har dragit ner lite på skapade chanser, men då har vi också dragit ner på antal målchanser som motståndarna skapar på oss. Man får hitta en balans där. Sedan är det inte så konstigt att det tar lite tid, för det är rätt många nya spelare som ska komma in i systemet, säger han.

Redan gjort lika många poäng som förra säsongen

Johannesson är själv en anledning till att Brynäs har höjt sig. Den 21-årige backen bytte från Rögle till Brynäs inför säsongen och han har fått en bra start i sin nya klubb. Efter tio matcher har Johannesson gjort sju poäng. Vilket för övrigt är lika många poäng som han gjorde på hela förra säsongen.

– Jag snackade med föräldrarna om det och vi konstaterade att jag typ har spelat lika mycket som förra året också, säger han och skrattar.

– Det har varit lite flyt. Det har studsat ganska rätt. När man spelar PP blir det några gratispoäng, säger Johannesson.

Han berättar att chansen till att få mer speltid var en anledning till att han valde att skriva på för Brynäs. Så här långt har han spelat 17:50 minuter per match, sjätte mest i laget.

– Jag hade kört fast lite i Rögle. Det kändes som att jag var utanför truppen i två år. Brynäs var sugna tidigt och känslan var att det var ett bra läge att kunna slå sig in, att få en del speltid i fem mot fem och kanske även lite i powerplay. Det har blivit lite som jag hade tänkt mig, säger Johannesson.

Med tanke på att det var lite mindre speltid senaste säsongerna, började du någon gång tvivla på dig själv och din kapacitet?

– Jag försökte hålla självförtroendet högt hela tiden. Nästan att det blev motsatt effekt. Nästan att jag fick mer självförtroende på något sätt, men det är såklart tråkigt att sitta på sidan, säger Johannesson.

Hur kul är det med hockey nu då?

– Nu är det sjukt kul med hockey. Nu ser jag framemot varje match mycket. Man blir gladare av vinster också. Riktigt kul, säger Johannesson.

För Brynäs väntar i kväll hemmamatch mot Linköping, som ligger en poäng bakom Brynäs i tabellen.

– För oss gäller det att studsa tillbaka efter övertidsförlusten mot HV71. Vi ska komma ut hårt på vår hemmaplan, ta tag i spelet och vilja ha mer puck än Linköping, säger Johannesson.