Lassinantti nollade Linköping – tredje raka för Luleå

18 oktober 2022 21:15
#LHFLHC

Luleås segersvit är uppe i tre raka matcher och på dessa har norrbottningarna bara släppt in ett mål. Mot Linköping skrevs segersiffrorna till 2-0, efter att Joel Lassinantti stoppat 18 skott och Jesper Sellgren satt Luleås andra mål i öppen kasse.

Det var inget snack om vilket lag som var bättre i den första perioden. Luleå hade 1-0 på resultattavlan, men hade bud på mer. Norrbottningarna vann skottstatistiken med 17-5 och hade tre chanser i spel fem mot fyra.

Linköping höjde sig spelmässigt i den andra perioden och kom till en del farliga lägen, men då stod som så många gånger tidigare Joel Lassinantti i vägen. Även Luleå hade flera målchanser, men Linköpings målvakt Jesper Myrenberg svarade för en bra insats.

Lagen fortsatte att skapa chanser i den tredje perioden, men det blev inga fler mål förrän i slutminuterna när norrbottningarna kunde sätta en puck i tom bur.

– Vi kämpar matchen igenom. Vi har inga riktiga dippar. De har några lägen, men vi håller dem på utsidan. Sedan är Lassinantti en riktig klippa där bak, sa Luleås Jesper Sellgren.

– I andra och tredje perioden är vi lite kaxigare och har några bra lägen. Även om Luleå har fler än oss. Första perioden är riktigt blek, men därefter blev det bättre, sa Linköpings tränare Klas Östman.

• Luleå har tio raka hemmasegrar mot Linköping.
  • Joel Lassinantti höll säsongens tredje nolla.
  • Isac Brännström assisterade till 1-0. Han har gjort fem poäng (3+2) på de fem senaste matcherna.
  • Jesper Sellgren gjorde säsongens första mål när han la in pucken i öppen kasse.
  • För andra gången för säsongen fick Jesper Myrenberg chansen i Linköpings mål. Han stod för 32 räddningar.
  • Erik Gustafsson spelade sin 200:e SHL-match och firade med en assist.