Målkalas när Malmö seglar upp på andra plats i tabellen

2 oktober 2022 18:12
#MIFBIF

Malmö tog emot Brynäs inför söndagens drabbning. Efter två perioder där lagen om turades att göra mål på varandra var spänningen på topp inför den tredje perioden. I den avgörande perioden så tog Malmö över kommandot och slog till med hela fyra raka mål i snabb följd till publikens stora förtjusning.

Det dröjde innan målen kom, men efter att Carl Söderberg gjort sitt första mål för säsongen ramlade målen in för båda lagen. Då tog det knappt en minut innan Brynäs svarade genom David Sklenicka. Såväl Carl Söderberg och Carl Persson hann med att göra ytterligare mål för Malmö, medan Linus Ölund gjorde detsamma för Brynäs.

Det kanske inte blev lika många mål under den andra perioden. Men matchen utvecklades till en riktig rysare istället. Danvid Sklenicka och Hannes Björninens mål gav Brynäs ledningen. Men Lance Bouma såg till att kvittera precis innan pausen.

I den tredje perioden kom Malmös målkvalkad då man gjorde hela fyra mål inom loppet av åtta minuter. Christoffer Forsberg fick göra två av de fyra målen i den tredje perioden, medan William von Barnkow och Ponthus Westerholm stod för de två andra.

– Jag tycker vi är riktigt är dåliga i den första perioden. Andra halvan är väl helt okej men i den tredje är vi riktigt bra och vi visar vilket bra lag vi kan vara." sade Malmös Johan Olofsson till C More.

– Det är klart det är surt att torska med 8-4 när vi har 4-3 i den andra perioden. Vi är helt klart besvikna." säger Brynäs Anton Rödin till C More.

• Carl Söderberg debuterade i målprotokollet den här säsongen med sina två mål i matchen.
  • Adam Werner gjorde sin första SHL-match för Malmö.
  • Eric Engstrand och Ponthus Westerholm gjorde match nummer 100 i Malmötröjan.