Brynäs vann rivalmötet efter Timashovs dubbel

6 oktober 2022 21:37
#BIFLIF

Brynäs tog säsongens andra trepoängare i och med segern mot Leksand. Huvudrollsinnehavare blev Dmytro Timashov. Med sina två första mål för säsongen gjorde han 3-2 och matchavgörande 4-3.

Brynäs var på jakt efter revansch för 4-8-förlusten i söndags mot Malmö – och Gävlelaget inledde rivalmötet mot Leksand bra. De fick också utdelning genom ett mål från Linus Ölund. Leksand jämnade dock ut matchbilden efterhand och när första perioden var över var ställningen 2-2.

Även i andra perioden var det Brynäs som tog tag i taktpinnen och skapade de största chanserna. Dmytro Timashov gjorde periodens enda mål – och vi skulle få se mer av honom. För efter att Lucas Elvenes kvitterat klev Timashov fram en knapp minut senare och satte avgörande 4-3.

– Vi gör det bra. Försöker skjuta mycket och få in puckarna på mål. Vi vet att vi är ett bra lag, och vi försöker att bli bättre för varje dag, sa Brynäs Dmytro Timashov efter andra perioden.

– Försvarsspelet är jag inte nöjd med. Vi är för stillastående och veka runt sargerna. De vinner kamperna och vi är för passiva. Vi måste våga ta tag i spelet, sa Leksands Patrik Zackrisson inför tredje perioden.

• Brynäs andra trepoängare den här säsongen.
  • Anders Lindbäck gjorde en bra match och stoppade 26 skott.
  • Marek Hrivík gjorde säsongsdebut. Han spelade nästan 18 minuter och hade en assist.
  • Dmytro Timashov gjorde säsongens första mål när han satte 3-2. Han gjorde även matchavgörande 4-3.
  • Lucas Elvenes bytte nyligen HV71 mot Leksand. I kväll gjorde han sin första match för dalalaget och han nätade direkt.
  • Justin Kloos (0+1) gjorde poäng för fjärde matchen i följd.