Hemma
Luleå
LHF
Borta
Frölunda
FHC

Kan Frölunda få stopp på Luleås Emil Larsson?

5 april 2019 15:00
#LHFFHC


– Luleå var det första laget som blev klart för semifinal efter att ha besegrat de regerande mästarna Växjö med 4-1 i matcher. Norrbottningarna har inte spelat match sedan den 30 mars och lär vara rejält spelsugna.

Erik Gustafsson är tvåa i skytteligan för backar i SM-slutspelet med sina tre mål. Gustafsson har svarat för totalt sju poäng i matchserien mot Växjö, tre mål och fyra assist.

Emil Larsson leder den totala skytteligan tillsammans med Frölundas Chay Genoway - båda har svarat för fyra mål på fem matcher. Under säsongen 2018/2019 svarade Larsson för fem poäng mot Frölunda - ett mål och fyra assist.

– Frölunda tog sig till semifinal efter att ha vunnit över Malmö med 4-1 i matcher. Även göteborgarna är med största sannolikhet spelsugna efter att ha varit spelledig sedan den 31 mars.

Ryan Lasch och Simon Hjalmarsson ligger etta och tvåa i poängligan under slutspelet med sina åtta och sju poäng. Lasch delar förstaplatsen med Simon Önerud i HV71 - Önerud har dock spelat nio matcher och Lasch fem.

– Chay Genoway leder både den totala skytteligan och backarnas skytteliga med sina fyra fullträffar på fem matcher.