Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Pressen fortsatt på Växjö - lyckas Luleå avgöra?

30 mars 2019 10:00
#LHFVLH


– Det gick inte senast, men i sin hemmaborg laddar Luleå för att säkra avancemanget till semifinalerna. Ställningen i matchserien är 3-1 till laget.

– Erik Gustafsson och Petter Emanuelsson var nära att kvittera ut semifinalbiljetten redan i torsdags. Luleå tappade dock ledningen och föll i sudden - 2-3.

– Hemma i Norrbotten har laget gått starkt under hela säsongen. Slutspelets två hemmamatcher har båda slutat med seger, via 3-1 respektive 4-0.

– Jack Connolly svarade för två assist och låg bakom båda målen i förlustmötet senast.

– Dominik Bokk agerade i torsdags frälsare och såg till att hålla Växjös säsong levande. Med sitt 3-2-mål 6.25 in i förlängningsspelet tvingade han fram en femte match i kvartsfinalserien.

– Växjö hoppas skriva historia genom att vända på det 0-3-underläge som smålänningarna befunnit sig i.

– Utöver sitt avgörande spelade Bokk även fram Växjös andra huvudrollsinnehavare, Brendan Shinnimin, till dennes ledningsmål. Shinnimin höll sig sedan framme med kvitteringen till 2-2 och blev därmed tvåmålsskytt.

– Någon Shinnimin blir det däremot inte i dagens bortamöte. Kanadensaren delade i segermötet ut en crosschecking på Luleås Johan Forsberg och är avstängd till och med 3:e april.