Nedsläpp: Julius Hudacek saknas i Örebro Hockey

9 oktober 2014 17:10

Torsdagen bjuder på fem matcher från SHL. Örebro Hockey utan målvakten Julius Hudacek ställs mot serieledande Skellefteå AIK. Djurgården Hockey tar emot MODO Hockey på Hovet medan Växjö Lakers ställs mot Frölunda i ett tidigt toppmöte. Leksands IF som tog säsongens första poäng senst gästas av HV71 och formstarka Linköping tar emot Luleå Hockey.


Örebro Hockey - Skellefteå AIK

Hemmalaget Örebro Hockey vasklar om rejält i formationerna inför kvällens match mot Skellefteå AIK. Det är noterbart att Julius Hudacek inte återfinns i laguppställningen. Det återstår att se om Henrik Lundberg eller Johannes Jönsson får förtroendet i mål.

I kväll bildar Bobbo Petersson backpar med Joonas Jalvanti, till skillnad från den förra matchen då han spelade tillsammans med Marcus Weinstock. Jared Aulin som inte spelade den senaste matchen går in i första kedjan med Ville Viitaluoma och Marko Anttila.

Detta innebär att Martin Johansson flyttas till tredje kedjan. Den andra kedjan består i kväll av Tim Wallace, Anders Eriksson och Brian Willsie.

Även Skellefteå AIK rapporterar vissa förändringar i laguppställningen i jämförelse med den senaste matchen i SHL. Det enda backparet som behålls intakt är Fredrik Lindgren och Niclas Burström.

Första kedjan består av Pontus Petterström, Patrik Zackrisson och Mikko Lehtonen. Detta innebär i sin tur att Erik Forsell går in som center i andra kedjan tillsammans med Martin Lundberg och Daniel Widing. Nick Sörensen, John Norman, Martin Sevc och Oskar Sundqvist spelar inte mot Örebro i kväll.

Djurgården Hockey - MODO Hockey

Hemmalaget Djurgården gör flera förändringar i formationerna inför kvällens match mot MODO Hockey. Robin Alvarez kommer att spela tillsammans med Michael Holmqvist och Mikael Ahlén i förstakedjan.

Henrik Eriksson flyttas därmed till andrakedjan där även Joakim Eriksson och Mikael Samuelsson återfinns. Flera förändringar rapporteras även för backparen, det är endast backparet med Daniel Fernholm och Linus Arnesson som behålls intakt.

I MODOs laguppställning kan vi notera att Kyle Flanagan, som klev av sist, återfinns i förstakedjan tillsammans med Simon Önerud och Mattias Rittola.

I andra kedjan får Victor Olofsson och Janos Hari sällskap av Niklas Nordgren. Även i backparen noteras flera förändringar, det ända intakta backparet är Dennis Persson och Travis Roche.

Växjö Lakers - Frölunda HC

Växjö Lakers tränare Sam Hallam verkar vara nöjd med sitt manskap efter 5-0 segern i bortamötet mot MODO Hockey i lördags. Han väljer inför kvällens match att spela precis samma formationer som senast.

Roger Rönnberg vaskar om lite i formationerna till kvällens match. Oscar Fantenberg är sjuk och kommer inte till spel. Dock är Oliver Bohm tillbaka i lagupställningen till kvällens match och bildar backpar med Christian Bäckman.

Christoffer Persson och Erik Gustafsson är uppskrivna i andra formationen. Elias Fälth spelar bredvid Mikael Wikstrand som tredje backpar och Emil Djuse blir extraback.

Luke Moffatt som var ett frågetecken till kvällens match står upsskriven i fjärdekedjan. Det innebär att Joel Lundqvist och Anton Blidh får en ny lekkamrat i Anton Axelsson.

Leksands IF - HV71

Leksand som tog säsongens första trepoängare senast gör endast två ändringar. Jack Connolly som fått lämna laget ersätts i kvällens match av Martin Grönberg. Han går in som center mellan Ryan Russell och Jens Bergenström i tredjefemman.

Dessutom är Fredrik Forsberg född 1996 med i truppen för första gången denna säsong av SHL.

HV71 kommer till spel utan Andreas Jämtin som ersätts av Patrik Carlsson i andrafemman. Mattias Tedenby som saknades senast är med i laget igen och går in i i kedja tillsammans med Ted Brithén och Erik Christensen.

Det innebär att Calle Ridderwall bildar kedja med Sebastian Strandberg och Björn Melin.

Kevin Fiala som gjorde succé i HV71 föregående säsong är tillbaka i laget men inte uttagen i kvällens match.

Linköping HC - Luleå Hockey

Linköping som tog en stark seger i bortamötet med Färjestad i lördags gör endast en ändring till kvällens match. Petter Hansson som stod uppskriven som extraback senast ersätts ikväll av Jesper Åkerman.

Luleå Hockey saknar Daniel Mannberg i kedjan med Lennart Petrell och Jonathan Granström. Dock ersätts han av Lars Bryggman som saknades senast. Dessutom saknas backen Marcus Fegerudd i lagupställningen och Christian Jaros ersätter honom.