20 frågor med Fredrik Karlström

4 december 2019 15:00
20 frågor

20 frågor är intervjuserien där vi lär känna SHL-spelarna lite bättre. Nu har turen kommit till Växjös Fredrik Karlström, 21, som berättar vilken nuvarande HV71-spelare han blev starstruck över att träffa samt hur han får diskningen att bli mysig.


1. Vilken back är tuffast att möta i SHL?

Ilari Melart. Jag möter honom varje dag på träning. Han är stor och tung. Får han fast en vid sargen är det svårt att komma därifrån.

2. Vem är den bäste spelare du har mött?

Jacob Josefson (Djurgården). Han är jäkligt allround och producerar bra. Skicklig spelare.

3. När har du varit som mest starstruck?

– Det var nog när jag kom upp AIK:s a-lag första gången. Jag hade sett dem mycket och det var framförallt Christian Sandberg som jag tyckte var coolt att träffa.

4. Vilken person har betytt mest för din karriär?

– Det finns några, som flickvännen och pappa, men jag säger nog Peter Nylander, AIK:s J20-tränare. Han gav mig mycket förtroende och jag fick spela ut under honom. Det var så det tog fart.

5. Vilken är den värsta utskällning du fått av en tränare?

– Det är nog Peter Nylander också, under en J20-träning. Vi var inte ense och det blev ett litet missförstånd. Han var ny som tränare och ville sätta sin ton på det hela. Det blev som sagt ett litet missförstånd, men jag fick kliva av isen och gå och duscha. Men vi fick en bra relation efter det.

6. Tittar du på klipp på dig själv på YouTube?

– Det har väl hänt, absolut. Det blir kanske under en tyngre period som jag kollar lite gamla mål och då blir jag lite gladare.

7. Vem i laget skulle göra sig bäst som politiker?

– Daniel Rahimi. Han är en ledare, rak och tydlig. Tydlig framförallt. Bra stil också. Det framstår som att han har koll.

8. Berätta något som du tror att väldigt få vet om dig?

– De i laget tror jag inte tänker att jag gick ut i gymnasiet med minst godkänt i alla ämnen. De flesta tror nog att jag är lite rökt, haha. Men när det väl kommer till kritan har jag koll.

9. Vad får dig att tro att de tror att du är "lite rökt"?

– Kanske att det framstår som att jag är lite snurrig. Jag kan inte ge något konkret exempel, men det känns som att folk tänker "han är snurrig, han har inte koll". Men jag har både betyg och behörighet.

10. Om du skulle var med i Robinson. Vilken personlig sak skulle du ta med?

– Det blir tufft att släpa med sig sängen kanske. Det får bli tandborsten i stället.

11. Ditt bästa barndomsminne?

– När AIK vann SM-guld 2009 i fotboll. Jag var på plats i Göteborg och såg det. Det var sjukt häftigt. Jag var ganska liten, men fick ändå se det på plats, vilket var väldigt häftigt.

12. Hur mycket följer du AIK Fotboll?

– Mycket. Nästan varje match, så länge jag själv inte spelar. Vilket är jäkligt sällan, men jag ser de flesta matcherna på tv. Jag missar inte mycket av varken AIK eller Manchester United.

13. Vad har du för favoritspelare i AIK?

– Det är nog Henok Gotiom. Han är ett taktiskt geni.

14. Hade du hellre blivit fotbollsproffs än hockeyproffs?

– Nej, jag tycker jag har gjort rätt val. Jag trivs bra med hockeyn.

15. Vem var du i skolan?

– Under lektionerna var jag rätt lugn, men annars var jag pratglad.

16. Vilket ämne förutom idrott gillade du mest i skolan?

– Juridik tyckte jag var roligt. Jag tror det berodde mycket på att vi hade en bra lärare, som berättade intressanta historier samtidigt som man lärde sig.

17. Vilka hushållssysslor tycker du är roligast?

– Diskning har jag börjat tycka är roligt. Jag lyssnar på podcast samtidigt och det hjälper mig väldigt mycket. Till och med att jag kan tycka att det är mysigt att diska.

18. Vilka poddar lyssnar du på?

– Jag kör tre olika fotbollspoddar, Premier League-podden, Tutto Balutto och Muss-podden, Uniteds svenska fans podd.

19. Vilken är din största motgång?

– Det kan nog vara när jag inte kom med i TV-pucken. Jag kom med till slutspelet, men inte i gruppspelet. Jag fick vara med när det blev lite skador.

20. Hur hanterade du att inte komma med till gruppspelet?

– Det blev en liten vändpunkt. Jag krigade på ännu hårdare, och efter det gick det egentligen rätt spikrakt uppåt.