Toni Koivisto lämnar Luleå Hockey

22 maj 2013 14:57

Forwarden Toni Koivisto har begärt att få avsluta sitt avtal med Luleå Hockey en säsong i förtid, vilket LHF nu har beviljat finländaren. "Toni har av sociala skäl uttryckt en önskan om att få återvända med familjen till Finland och vi har tillsammans kommit överens om en lösning som passar alla parter" säger Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström till klubbens hemsida.


Under sin tid i Luleå Hockey har 32-årige Toni Koivisto hunnit med över 100 matcher i Elitserien, SM-slutspelet och European Trophy, där han totalt har noterats för 28 mål och 34 assists för norrbottenslaget. Men nu är det alltså klart att forwarden lämnar SM-finalisten.

- Jag har bett Luleå Hockey om att få bryta mitt avtal eftersom min familj flyttat tillbaka till Finland för skola och arbete och att jag känt att jag inte velat bo här en säsong själv. Vi har trivts jättebra i Luleå och med Luleå Hockey där det känns som att vi skulle haft revansch att fordra – även om vi hade en bra säsong med vinst i European Trophy, säger Koivisto till LHF:s hemsida.

Sportchefen Lars "Osten" Bergström:
- Toni har varit en bra person och spelare att jobba med men vi vill visa hans privata situation respekt och kan därför bara tacka honom för sin tid här, önska honom lycka till och hoppas att Luleå Hockey för evigt har en plats i hans hjärta.

Mer läsning:

Spelarstatistik - Toni Koivisto
Luleå Hockeys lagbygge inför 2013/2014
Läget i lagen inför 2013/2014